Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Pericolul rămâne ridicat la ţărmul Mării Negre. Locul din Costineşti în care s-a produs o explozie

Pericolul rămâne ridicat la ţărmul Mării Negre. Locul din Costineşti în care s-a produs o explozie

Este alertă pe litoral după ce o mină marină ar fi explodat în Costineşti! Turiştii au fost îngroziţi. 

Pericolul rămâne ridicat la ţărmul Mării Negre. Locul din Costineşti în care s-a produs o explozie
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Aug 2023   •   19:52

Explozia s-a resimţit chiar şi în hotelurile din zonă. Turiştii s-au speriat iar unul dintre ei a solicitat intervenţia medicilor. Suflul exploziei a zguduit terasele şi hotelurile din zonă iar autorităţile au intrat în alertă.

Direcţia vântului în bazinul Mării Negre favorizează transportul eventualelor mine din zona Ucrainei spre litoralul românesc și bulgăresc.

Explozia a avut loc în faţa unui hotel de pe faleză, în staţiunea Costineşti. Vorbim de un loc aglomerat, în care sunt mii de turişti iar o tragedie s-ar fi putut întâmpla.

Citeşte şi: O navă militară și un elicopter vor inspecta litoralul românesc, după ce o mină marină a explodat la Costinești 

Nu e pentru prima oară când mine marine ajung în apele teritoriale din România. Până acum toate au fost recuperate de Forţele Navale şi dezamorsate.

Generalul Cristian Barbu, fost rector al Academiei Tehnice Militare, a vorbit la News Hour with CNN despre pericolul de la Marea Neagră.

"Indiferent ce a fost, că a fost o mină, că a fost un alt tip de dispozitiv exploziv, sigur că lucrurile sunt extrem de delicate și grave în același timp, pentru faptul că este pentru prima dată când înregistrăm pe teritoriul României o astfel de acțiune, în perioada în care acțiuni militare desfășurate de către Rusia și Ucraina sunt la câțiva kilometri sau zeci de kilometri de noi.

Cu alte cuvinte, indiferent care a fost, să zicem, mobilul exploziei, lucrul acesta ne pune pe gânduri și trebuie să întreprindem și în continuare, poate cu mai multă atenție, cu mai multe mijloace, o observare și o depistare a unor astfel de situații", a spus generalul Cristian Barbu, în direct, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Costinesti explozie mina mină marină
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close