Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Clotilde Armand se plânge că nu are bani şi că va închide Primăria. A pus chiar şi afişe în parcuri

Clotilde Armand se plânge că nu are bani şi că va închide Primăria. A pus chiar şi afişe în parcuri

Clotilde Armand anunţă cetăţenii Sectorului 1 că va închide primăria şi serviciile pe care administraţia publică locală le oferă. A pus şi afişe în parcuri, pe care scrie că cetăţenii nu le vor mai putea folosi pentru că nu sunt bani de mentenanţă.

Clotilde Armand se plânge că nu are bani şi că va închide Primăria. A pus chiar şi afişe în parcuri
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2024   •   19:20

Clotilde Armand dă vina pe consilierii locali PNL şi PSD, care, spune ea, nu au pus suficienţi bani în bugetul local. Aceeaşi consilieri pe care în februarie anunţa că i-a învins şi că are bugetul pe care şi l-a dorit.

Primăria Sectorului 1 îşi anunţă cetăţenii că nu mai este disponibilă pentru ei dacă sună să reclame o problemă sau să ceară o informaţie. Primarul spune că nu mai sunt bani pentru serviciul telefonic, dar aceiaşi oameni care răspundeau pot fi găsiţi la sediul instituţiei.

Clotilde Armand a împânzit, de altfel, tot Sectorul 1 cu afișe pe gardurile locurilor de joacă spunând că le va închide pentru că nu sunt bani de mentenanță.

Consilierii locali au depus plângere penală pe numele primarului, considerând că este ilegal şi abuziv ceea ce face.

"Induce și panica în rândul locuitorilor sectorului 1 că sistează aceste servicii. Doamna Armand încalcă toate legile.

Nu ai voie ca administrație publică locală să sistezi un serviciu public pentru că ești în slujba cetățeanului.

Nefiind capabilă să implementeze măcar un proiect, se prevalează de această scuză, dă vina pe oricine altcineva și nu pe incompetența dumneaei, că e blocată și că nu poate să-și desfășoare activitatea", spune Daniela Popa, consilier local al Sectorului 1.

Conform unui comunicat al Primăriei Sectorului 1 transmis, pe 12 februarie, după adoptarea bugetului pentru acest an, Clotilde Armand spune că vor putea fi derulate mari proiecte de investiţii ale administraţiei locale: modernizarea şi asfaltarea străzilor, construirea de noi corpuri pentru şcoli şi licee, reabilitarea pieţelor, finanţarea spitalelor şi a unităţilor de învăţământ, plata celor "mai mari" burse şcolare din România. Acum, aceeaşi Clotilde Armand spune că nu sunt bani.

Veniturile bugetului general centralizat al Sectorului 1 pe 2024 sunt estimate la peste 1,3 miliarde de lei, la care se adaugă excedentul de anul precedent de peste un miliard de lei.

Amendamentele introduse de consilierii locali se refereau la eficientizarea cheltuielilor, astfel încât să fie suficienţi bani şi pentru investiţii.
 

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand primarie bani fonduri
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close