Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Țara Mioriței, fără carne de oaie în magazine. Românii sunt uimiți de prețul kilogramului de miel, de Paște, în timp ce 40% din producție se exportă

Țara Mioriței, fără carne de oaie în magazine. Românii sunt uimiți de prețul kilogramului de miel, de Paște, în timp ce 40% din producție se exportă

Aproape jumătate din carnea de miel din România va ajunge anul acesta în afara ţării. Exportul a devenit singura soluţie ca fermierii să îşi poată recupera investiţia, în timp ce românii din țară nu își mai pot permite să cumpere carne de miel pentru Paște.

de Ioana Mircea    |    07 Mar 2024   •   20:50

Puterea de cumpărare a românilor când vine vorba de carnea de miel scade din ce în ce mai mult în fiecare an. Nici de Paşte cererile nu mai sunt aşa mari. Ca să îşi recupereze investiţia, fermierii încep tot mai des să vândă marfa la export.

Marii producători aleg să profite de faptul că în ţările arabe, carnea de miel este extrem de apreciată.

Preţurile mari i-au făcut pe români să renunţe la bucatele tradiţionale din carnea de miel, pregătie pentru masa de paşte. Românii spun că nu li se pare normal ca femierii să exporte carnea.

Cel mai căutat tip de carne de miel este cel de Ţurcană, o rasă mixtă foarte apreciată în țările arabe. 

În ciuda faptului că acum un kilogram de carne de miel nu este extrem de scump, în preajma Sărbătorilor Pascale prețurile vor crește foarte mult. Anul trecut, în perioada Paștelui, un kilogram de carne de miel a ajuns până la 65 de lei, iar anul acesta prețurile ar putea fi cu 10% mai scumpe.

Este important de reamintit că în 2022, un kilogram de carne de miel se putea cumpăra cu 35 de lei.

×
Subiecte în articol: carne de miel Paste
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close