Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Bucureștiul, fără apă caldă, în plină vară, pentru trei sferturi din locuitori: "Este un chin. Sunt disperată"

Bucureștiul, fără apă caldă, în plină vară, pentru trei sferturi din locuitori: "Este un chin. Sunt disperată"

Duşuri reci pentru aproape trei sferturi dintre locuitorii Bucureștiului. În peste 6.000 de blocuri din Bucureşti nu este apă caldă, iar edilul Nicuşor Dan i-a anunţat pe bucureşteni că mai durează cel puţin o săptămână până când o parte dintre avarii vor fi remediate.

de Alina Tănase    |    Ioana Mircea    |    08 Aug 2023   •   18:45

Din octombrie 2020, locuitorii Capitalei îşi tot imaginează că vor putea face duş, aşa cum le promitea atunci Nicuşor Dan. Cu apă caldă, desigur. Până acum totul a rămas în planul imaginar.

70% din blocurile din Capitală nu au în aceste zile apă caldă, iar motivul îl reprezintă avariile repetate la reţeaua de termoficare. Potrivit aplicaţiei Termoenergetica, doar 30% din sistemul de termoficare din Capitală funcționează la parametrii normali.

Doamna Maura locuiește într-un bloc racordat la sistemul centralizat de încălzire şi spune că a ajuns la capătul răbdării.

Citește și: Apă caldă București. Motivul pentru care peste jumătate din oraș va face duşuri reci pentru o perioadă destul de lungă

"Este un chin. Toată iarna am tremurat de frig şi fără apă, şi fără căldură şi fără apă. La 85 de ani să stai trei ierni consecutive în frig. Sunt disperată. Mi-e frică, iarăşi mi-e frică că o să fie frig", a mărturisit aceasta.

Consilierii locali susțin că avariile sunt relativ normale. "Avariile sunt relativ normale. Până acum, acestea au fost gestionate. În momentul în care au apărut, în trecut echipele Termoenergetica interveneau imediat, astăzi vedem o anumită lentoare care caracterizează Noul Bucureşti", a spus Marius Pavel, consilier general.

Iar diferenţa de la promsiunile din campanie la realitatea din teren este una uriaşă.

Acum trei ani, Nicuşor Dan promitea că în primii trei ani de mandat va înlocui 300 de km de reţea principală de termoficare, ceea ce ar fi însemnat aproximativ 100 de km pe an. Ei bine, dacă tragem linie după trei ani, chiar edilul este cel care recunoaşte că nu a reuşit să schimbe mai mult de 20 de km anual.

×
Subiecte în articol: București apă caldă
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close