Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Peste 1.000 de blocuri din București fără apă caldă și căldură în pragul iernii. Oamenii se așteaptă la ce este mai rău pentru următoarele luni

Peste 1.000 de blocuri din București fără apă caldă și căldură în pragul iernii. Oamenii se așteaptă la ce este mai rău pentru următoarele luni

Chiar dacă Bucureștiul a fost ferit de prima ninsoare din acest an, locuitorii Capitalei deja tremură de frig în apartamente. Peste 1.000 de blocuri nu au avut luni apă caldă sau căldură.

de Radu Tiliță    |    20 Noi 2023   •   19:02

Numărul avariilor a crescut de cinci ori mai mult față de săptămâna trecută, asta chiar dacă primarul general a promis ierni mai ușoare. Între timp, șantierele au împânzit capitala, doar că nu lucrează nimeni.

Șantierele deschise pentru repararea rețelei de termoficare din București au devenit pustii, spre disperarea oamenilor care încă mai speră că vor avea căldură în această iarnă.

"Va fi puțin mai bine decât iarna trecută". Aceasta a fost declarația din partea primarului general al capitalei, Nicușor Dan.

Acesta le-a promis bucureștenilor că se vor face investiții masive în sistemul de termoficare al capitalei.

Citește și: FACIAS cere în instanță finalizarea în regim de urgență a lucrărilor la rețeaua de termoficare din București

Promisiunile au rămas, cel puțin până acum, doar la nivel declarativ.

Oamenii spun că se așteaptă la ce este mai rău pentru următoarele luni

"Seara ori e călâie, ori nu e deloc apă caldă. Am încercat mai des să-mi fac duș dimineața și m-am mai spălat și cu apă rece când era temperatura afară mai ok, dar dacă e cum e acum, mai fierbem și apă", a declarat un cetățean.

De la alimentarea instalației cu agent termic, numărul avariilor a crescut de la o zi la alta. Țevile cedează în continuare, iar reparațiile întârzie să apară.

Dacă săptămâna trecută existau puțin peste 200 de blocuri fără apă caldă și căldură, în doar 7 zile a crescut de 5 ori mai mult.

Astăzi, peste 1300 de blocuri aveau probleme cu livrarea agentului termic, însă și instituțiile statului aveau astfel de probleme.

În jurul parlamentului sunt mai multe șantiere de termoficare, însă la ora 12 nu exista niciun muncitor.

Pentru toate aceste probleme, primăria generală s-a ales cu un nou proces

Fundația Facias a deschis o acțiune împotriva primarului general după ce au aflat că în 2023, primăria nu a deschis niciun șantier din cele planificate pentru acest an. Nici măcar nu au închis șantierele programate pentru 2022.

"Practic nu s-a făcut mare lucru, nu s-a încheiat și nu s-a finalizat ce trebuia făcut iarna trecută. Nu au început nicio lucrare planificată pentru 2023", a declarat Florian Mihăileanu, avocat Facias.

Astăzi, cel mai afectat de avarii, a fost Sectorul 3.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close