Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Israel are cea mai sigură bancă de sânge din lume. Rezistă la atacuri chimice și biologice

Israel are cea mai sigură bancă de sânge din lume. Rezistă la atacuri chimice și biologice

Unul dintre cele mai păzite locuri din Israel este o bancă de sânge. Aceasta se află în subteran şi este unică în lume. Aici se procesează și testează întreaga rezervă de sânge a țării.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Noi 2023   •   18:52

Wolf Blitzer de la CNN a mers acolo şi ne spune mai multe despre măsurile extraordinare luate pentru a proteja rezervele de un atac.

La suprafață arată ca o clădire de birouri obișnuită, dar ceea ce se află dedesubt face ca această clădire să fie unică în felul ei, spune el.

Chiar în afara orașului Tel Aviv, la aproape 15 metri sub pământ se află ceea ce se crede a fi singura bancă de sânge subterană protejată din lume. Organizația s-a mutat efectiv în clădire pe 9 octombrie, la doar câteva zile după atacurile teroriste ale Hamas. Acum este mai importantă ca niciodată într-o țară aflată în război.

Citeşte şi: Război în Israel, ziua 28 | Antony Blinken în Israel: "Susținem dreptul Israelului la autoapărare, dar felul în care face acest lucru contează"

Banca de sânge distribuie sângele către toate spitalele și către armată.

Această instalație este atât de adâncă în subteran, încât poate rezista unui atac chimic, gaz toxic sau biologic, protejând sângele și plasma care salvează vieți pentru o țară aflată în război, transmite Wolf Blitzer.

Vezi şi: Numărul românilor ţinuţi ostatici în Fâşia Gaza a ajuns la șase. Anunțul MAE

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close