Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Informaţii noi în cazul morţii afaceristului Ioan Crişan! Anchetatorii au găsit cheia de rezervă

Informaţii noi în cazul morţii afaceristului Ioan Crişan! Anchetatorii au găsit cheia de rezervă

Anchetatorii au găsit cheia de rezervă în biroul afaceristului Ioan Crişan. Au fost foarte multe percheziţii la firmă, acasă la familia Crişan, dar şi la amanta acestuia. Şoţia ştia de ani de zile de relaţia extraconjugală a soţului ei. Însă, cel mai important lucru pe care anchetatorii l-au aflat e că bomba a fost montată imediat, după vizita la service. E foarte posibil ca până la finalul săptămânii suspectul să fie găsit, au declarat surse din anchetă, exclusiv pentru News Hour with CNN.

Informaţii noi în cazul morţii afaceristului Ioan Crişan! Anchetatorii au găsit cheia de rezervă
de Roxana Ciucă    |    02 Iun 2021   •   21:13

Camerele de supraveghere de la al treilea bloc de lângă domiciliul lui Ioan Crişan l-au surprins pe acesta sâmbătă dimineaţă, la ora 6.41, când omul de afaceri a plecat spre cafenea.

Traseul parcurs ar dura aproximativ 15 minute. Crişan a ajuns în parcarea localului în jurul orei 6.55.

La ora 7.05 Ioan Crişan s-a urcat în maşină iar la câteva zeci de secunde s-a produs explozia.

Primul care a ajuns la locul tragediei a fost chiar directorul localului

 Acesta alături de alţi trecători au încercat aproximativ 5 minute să stingă flăcările, apoi au sunat la 112.

De atunci, anchetatorii încearcă să meargă pe orice pistă care îi poate duce către criminal. Ies la iveală sute de detalii, iar cercul de suspecţi pare să se strângă. Relaţia dintre Ioan Crişan şi soţie nu mai funcţiona de ani buni, iar acesta avea o relaţie extraconjugală cu directorul executiv al firmei pe care o conducea, care îi devenise şi secretară.

Aurora Ardelean are 53 de ani şi deţine şi funcţia de consilier local al comunei Iratoşu din judeţul Arad. Maşina pe care Ioan Crişan o conducea era trecută pe numele surorii Aurorei. Soţia lui Crişan ştia de relaţia dintre el şi secretară, aşadar ea a ieşit din cercul de suspecţi.

În anchetă apare şi numele fostului ginere al afaceristului, Sergiu Bîlcea

 Acesta a candidat la alegerile locale din 2020 pentru funţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad. La acea vreme europarlamentarul Gheorghe Falcă, liderul PNL Arad a avut o convirbire telefonică cu fiica afaceristului în care încerca să o convingă să îşi susţină fostul soţ la alegeri. Răspunsul a fost negativ, aceasta mărturisind că Sergiu Bîlcea a avut mai multe ieşiri violente. Conversaţia a fost înregistrată şi dată publicităţii.

Între timp, autopsia lui Ioan Crişan a fost finalizată însă, trupul acestuia se află încă la Institutul de Medicină Legală. Familia nu îl poate ridica încă, iar astăzi au mai fost prelevate probe din cadavru. Surse din anchetă spun că s-a aflat ce fel de substanţe explozibile au fost folosite şi de unde provin.

Șoferul TIR-ului cu țigări care a fost confiscat este la audieri la IPJ Arad

Amanta lui este şi consilier local în comuna Iratosu. Aurora Ardelean, e contabil şi director executiv la firma lui. Are 53 de ani. Maşina lui Crişan e trecută pe numele surorii Aurorei.

Roxana Ciucă, informaţii noi din satul în care locuieşte amanta afaceristului

Soţia se trage din aceeaşi localitate şi ştia de 10 ani de-această relaţie. Sunt date obţinute, în exclusivitate de trimisul special Antena 3, Roxana Ciucă.

De asemenea Emil Moraru, fost şef DIAS, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre tragedia care a îngrozit o țară întreagă.

Emil Moraru, fost şef DIAS: "Nu cred că autorul este român"

"Din cunoştinţele mele acumulate în atâţia ani în străinătate, în instituţii specializate, ştiu că există sisteme electronice performante foarte scumpe, dar în acelaşi timp şi foarte greu de achizițonat, de intrat în posesia lor pentru deschiderea unei mașini, sau pentru orice telecomandă cu sistem electronic. Problema este că atunci când deschizi o astfel de mașină, nu te sună nimeni să dai un cod sau o parolă de confirmare. Deci așa ceva există. Gândiți-vă câte poți rezolva în ziua de azi cu un telefon smart (...) Cercetările se extind de la o clipă la alta în funcţie de informaţiile adunate în cauză. Opinia este că toate ipotezele sunt plauzibile, atâta timp câd sunt cercetate amănunţit. Nu cred că autorul este român. Nu vreau să cred aşa ceva. Există într-adevăr oameni în sistemul din România care şi-au trădat jurământul depus, dar bănuiesc că este din afara graniţelor României. Mai ieftini sunt în est, profesioniştii ăştia de care vorbim. Mai scumpi sunt în vest. Oricum, cineva l-a contactat pe autor şi nu a venit el singur să săvârşeasca fapta. Se va afla, fiţi siguri de asta", a spus Emil Moraru, fost şef DIAS.

 

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close