Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Scenariile luate în calcul de coaliția de guvernare pentru înlocuirea lui Cătălin Cîrstoiu

Scenariile luate în calcul de coaliția de guvernare pentru înlocuirea lui Cătălin Cîrstoiu

Nominalizarea candidatului comun este, în acest moment, ”cartoful fierbinte” din coaliție.

de Georgiana Adam    |    22 Apr 2024   •   18:35

Fiecare partid, atât PNL, cât și PSD, aruncă acest cartof de la unul la celălalt.

Care sunt numele din acest moment de pe lista candidaților:

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, era în discuții și când a avut loc nominalizarea profesorului Cîrstoiu, însă în acest moment PNL nu își dorește să meargă cu el, întrucât asta ar însemna ca Partidul Național Liberal să deconteze politic un eșec al PNL-ului pentru candidatura la Primăria Capitalei.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, știm pe surse că a spus clar că nu își dorește să intre în această cursă pentru Primăria Capitalei.

Robert Negoiță, PSD, actualul primar al Sectorului 3, s-a autopropus încă de săptămâna trecută. Atât Nicolae Ciucă, cât și premierul Marcel Ciolacu au transmis că Robert Negoiță este un primar foarte bun de sector. Deci și această variantă iese în acest moment din discuție.

Daniel Băluță, actualul primar al Sectorului 4, și-a depus deja candidatura, deci, iată, și aici avem un NU.

Gabriela Firea și-a dorit foarte mult să fie susținută pentru Primăria Capitalei. Ei bine, de această de această dată, Gabriela Firea, președintele PSD București, a spus clar că nu ea va fi a doua variantă în această cursă.

Și astăzi un nou nume a apărut pe listă: este vorba de Daniel Zamfir, senator PSD.

Liderii coaliției spun că vor lua o decizie luni seară și sunt de mai bine de opt ore în ședință.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, pentru că de astăzi în 8 zile ar trebui depusă candidatura pentru cine va urma să intre în această cursă.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close