Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN La fiecare 80 de secunde, în România are loc un accident rutier. Tarifele percepute de service-uri pentru reparaţia maşinii

La fiecare 80 de secunde, în România are loc un accident rutier. Tarifele percepute de service-uri pentru reparaţia maşinii

Mitul conform căruia reparaţia maşinii în reprezentanţa auto este cea mai scumpă este demontat de cifre.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Apr 2024   •   19:18

Nu reprezentanţele sunt cele mai scumpe, o arată un studiu amplu făcut de către Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

În România la fiecare 80 de secunde are loc un accident rutier iar pentru fiecare accident companiile de asigurare plătesc în medie 10.750 de lei. Astfel, într-o singură zi sunt plătite, în total, în jur de două milioane de euro.

Tarifele percepute de service-uri

Cele mai scumpe sunt service-urile independente care nu au o convenţie de decontare a plăţilor cu asiguratorii, adică nu au o înţelegere directă cu aceştia, iar aici media pe daună plătită este de 9.604 lei.

Cu aproape două mii de lei sau cu un procent de 30% mai ieftine sunt reprezentanţele auto unde valoarea medie a daunei plătite de asigurator este de 7.580 de lei.

Cele mai ieftine sunt service-urile care au o convenţie cu asiguratorii, dar nu sunt de marcă, aici dauna medie fiind de 4.921 de lei.

Astfel, mitul reprezentanţei auto este spulberat. Şi tocmai că exista această credinţă din popor, opt din zece şoferi îşi doresc să ştie valoarea reparaţiei în momentul în care aceasta se realizează pe RCA-ul vinovatului.

De multe ori, mai ales la service-urile cele mai scumpe acest lucru nu se întâmplă.

 

×
Subiecte în articol: accident accident rutier România service
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close