Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Singurul energizant care nu dăunează sănătății. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Ajută activitatea cerebrală și deschide vasele de sânge!”

Singurul energizant care nu dăunează sănătății. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Ajută activitatea cerebrală și deschide vasele de sânge!”

Știm cu toții că energizantele sunt extrem de nesănătoase pentru organismul nostru. Există însă unul care este chiar recomandat, și care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, dar are efect benefic și asupra activității cerebrale, potrivit renumitului neurochirurg, prof. dr. Vlad Ciurea.

Singurul energizant care nu dăunează sănătății. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Ajută activitatea cerebrală și deschide vasele de sânge!”
Sursa foto: iThink Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    08 Noi 2023   •   12:54

Prof. Dr. Vlad Ciurea a explicat, în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, care este singurul energizant ”permis”, care nu dăunează atât de tare sănătății. Asta doar în cazul în care este consumat în cantități rezonabile.  

”Există energizante, suplimente, care favorizează activitatea cerebrală. Un astfel de energizant este cafeaua. Dar contează foarte mult doza! 

O cafea bună, dimineața, dar nu foarte tare... Cofeina deschide vasele și ajută la activitatea cerebrală, ca și ciocolata, intră în același grup”, a explicat renumitul neurochirurg. 

Citește și: Alimentul care ar trebui consumat de maximum două ori pe an! Vlad Ciurea: ”Creierul nu are voie să acceadă la acest produs!”

”Celula nervoasă nu trebuie biciuită”

”Dar celula nervoasă nu trebuie biciuită. Trebuie menajată, modelată! Dacă ai nevoie să fii pe scenă, la o emisiune, de exemplu, atunci da. Dacă nu, lăsați să se desfășoare organismul așa cum are nevoie. Pentru că funcțiile dovedite și printr-un premiu Nobel au arătat că este un ciclu al creierului. Acest ciclu arată că maximul de activitate cerebrală este dimineața între orele 10:00 și 12:00. Și al doilea ciclu între orele 14:00 și 18:00. Spre seară scade activitatea cerebrală.  

Majoritatea persoanelor își biciuiesc celula nervoasă pentru că au nevoie de aceste substanțe energizante să reușească să lucreze mai mult, mai puternic, mai performant. Atunci beau cafele după amiaza și stau până târziu. Poate că un timp merge. Însă după aceea, ca orice lucru pe care îl biciuiești, se supără și clachează. Și creierul, după cum observați, nu mai reușește.

Citește și: Alimentul la care prof. dr. Vlad Ciurea a renunțat total: ”De 10 ani nu am mai mâncat!”

”Undeva se va prăbuși organismul”

Sunt persoane care lucrează noaptea. Unele sunt obligate, iar altele, care încearcă prin energizante și prin diferite substanțe stimulatoare să poată lucra noaptea. Nu reușesc în totalitate. Undeva se va prăbuși organismul. Un exemplu bun ar fi Balzac, care venea după diferite petreceri, își făcea o cană mare de cafea, și scria toată noaptea. Până la ora 5:00 de dimineață. Și a biciuit sistemul nervos, și a biciuit inima și a murit de infarct. Nu a mai rezistat”, a mai spus prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea Iusti Fudulu iThink cafea
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close