Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când avem o durere: "Parcă apetitul de a cumpăra medicamente dispare!"

Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când avem o durere: "Parcă apetitul de a cumpăra medicamente dispare!"

Durerea face parte din viața noastră de zi cu zi. Cei mai mulți dintre noi, însă, nu știm să o gestionăm. Și facem o greșeală care poate duce la probleme grave, pe termen lung.

Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când avem o durere: "Parcă apetitul de a cumpăra medicamente dispare!"
Sursa foto: Halfpoint Images / Getty Images
de Laura Dinu    |    30 Sep 2023   •   08:00

Ce facem atunci când ne confruntăm cu o durere, cu acel disconfort de care am face orice să scăpăm? Luăm un medicament, normal! Și ne dorim să își facă efectul cât mai repede. Ei bine, aceasta este cea mai mare greșeală pe care o putem face. Totuși, să nu generalizăm. Medicamentul în sine nu este o greșeală, însă atunci când este luat după ureche, devine o problemă.

Alexandru Ilie, specialist în Recuperare Medicală prin Fizioterapie, a explicat în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN ce trebuie să facem, de fapt, atunci când simțim o durere.

”Știi ce fac oamenii când au simptome de durere? Auto-medicamentația... Intră pe net, întreabă un prieten, merg la farmacie și își iau singuri niște medicamente despre care au auzit că le rezolvă problemele”, spune specialistul.

Potrivit acestuia, primul pas ar trebui să fie conștientizarea.

”Americanii nu îi spun pharmacy, ci ”drug store”. Magazinul cu droguri... Cum ar fi să spun că mă duc să îmi cumpăr niște droguri de durere? Parcă apetitul de a le cumpăra nu mai este atât de mare. Și comportamentul tău de client începe să fie mult mai rezervat, pentru că devii conștient de procesul pe care îl faci.

Toată lumea în România, de cel puțin 10 ani, este foarte atentă la corupție. Urăște corupția. Și putem vedea cum corupția poate să ucidă. Dar atunci când noi apelăm la auto-medicamentație, trebuie să înțelegem că același lucruri facem. Este o corupție, o mită pe care i-o oferi sistemului tău nervos central.

Ce faci tu când iei medicamente în mod real? Senzorului care captează agentul care este trimis în delegație să vadă care este statusul coloanei tale îi pui 100 de lei în buzunar și îi spui să nu mai transmită șefului, creierului, că există o problemă. Asta este ceea ce faci atunci când utilizezi medicamente. Când iei singur de la drogherie droguri pentru durere, nu faci altceva decât să oferi mită astfel încât creierul tău să nu mai recunoască prejudiciul de la nivelul coloanei vertebrale. Oamenii, când au văzut paradigma aceasta, au spus că nu se mai duc la drogherie și că nu mai vor să încurajeze mita.

Care este soluția? În primul rând să identifici percepția durerii, să fie vie durerea în corpul tău, și să începi să te orientezi asupra cauzei. Cine produce acea durere? O compresie de nerv de exemplu. Atunci când simți amorțeală, nervul este privat de oxigen”, a mai explicat Alexandru Ilie în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: alexandru ilie durere
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close