Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Cafea la pahar de plastic sau de hârtie? Atenție! Crește riscul de cancer

Cafea la pahar de plastic sau de hârtie? Atenție! Crește riscul de cancer

Fabius Antal, specialist în Wellbeing, a explicat cum ar trebui băută cafeaua, la pahar de plastic sau la pahar de hârtie și care este riscul la care ne expunem când neglijăm acest aspect.

Cafea la pahar de plastic sau de hârtie? Atenție! Crește riscul de cancer
Sursa foto: pexels
de Iusti Fudulu    |    30 Iun 2023   •   20:00

”În cazul în care cafeaua se consumă în primele 15 minute, eliberarea substanțelor din acea folie, deoarece există un film de plastic pe interior, chiar dacă pe ambalaj scrie BIO, totuși el are un film de plastic.  

S-a dovedit că, dacă lași cafeaua între 15 și 30 de minute, eliberarea acestor substanțe crește cu până la 70-80%, versus când este fierbinte.  

Și atunci eu recomand tuturor, pe lângă faptul că salvăm foarte mulți bani și cred că și în România deja sunt foarte multe cafenele la care, dacă mergeți cu recipientul vostru, aveți o reducere de aproape 1 leu, deoarece acel pahar costă destul de mult.  

Eu merg întotdeauna cu recipientul meu”, a explicat Fabius Antal în emisiunea iThink, cu Iusti Fudulu, de la Antena 3 CNN. 

View this post on Instagram

A post shared by IUSTI FUDULU (@iusti.fudulu)

Asocierea băuturilor fierbinți cu paharele de plastic a fost analizată și puternic criticată de specialiști de-a lungul timpului.  

”Nu este recomandat să puneți cafeaua fierbinte într-un recipient de plastic. Temperaturile ridicate ale cafelei pot face ca plasticul să elimine substanțe chimice periculoase în băutură. Acest lucru poate duce la riscuri grave pentru sănătate, cum ar fi perturbarea hormonală și un risc crescut de cancer.  

În plus, căldura poate face ca plasticul să se deformeze și să își schimbe forma, ceea ce poate face ca băutura fierbinte să se scurgă din recipient.  

Folosirea unui recipient din inox este o opțiune mult mai sigură și mai practică pentru băuturile calde”, scrie thecommonscafe.com

×
Subiecte în articol: cafea pahar plastic
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close