Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Vladimir Putin anunță o schimbare în războiul purtat de Rusia în Ucraina | Radu Tudor: "Ar putea urma mobilizarea generală"

Vladimir Putin anunță o schimbare în războiul purtat de Rusia în Ucraina | Radu Tudor: "Ar putea urma mobilizarea generală"

Președintele rus Vladimir Putin a spus, marți, că este necesară "actualizarea" procedurilor și a reglementărilor pentru războiul din Ucraina.

de Adrian Iclozan    |    25 Oct 2022   •   19:55

Schimbările sunt necesare pentru succesul "operațiunii militare speciale", a arătat președintele rus, citat de CNN.

"Este nevoie de actualizări la nivelul procedurilor, al mecanismelor de reglementare, al economiei în ansamblu și al industriilor, luate individual", a spus Putin, conform unei declarații difuzate de Kremlin.

Președintele rus și-a formulat cerințele la prima reuniune a nou-constituitului Consiliul de Coordonare.

"Problemele privind actualizarea și îmbunătățirea procedurilor administrative au fost discutate de multe ori, dar în prezent situația este de așa natură încât acestea trebuie reexaminate din nou", a estimat Putin.

Radu Tudor: "Anunțul lui Putin ar putea fi premergător mobilizării generale"

"Este nevoie de o amplă coordonare între toate structurile, între blocurile economice și de putere, dar și între regiuni", a adăugat el.

Noua poziție exprimată de președintele rus vine în contextul mai multor eșecuri militare ale armatei ruse în Ucraina, inclusiv în regiunile pe care Moscova susține că le-a anexat în septembrie.

"Sunt indicii că este posibilă o mobilizare generală în Rusia și recunoașterea oficială - de către Moscova - a războiului pe care Rusia îl poartă în Ucraina", a comentat realizatorul și analistul militar Radu Tudor.

Rusia a trecut recent printr-o așa-numită mobilizare parțială, care a determinat un exod al bărbaților vizați de încorporare.

Rușii au fugit de războiul lui Putin prin statele învecinate.

Se estimează că, în timp ce obiectivul mobilizării parțiale a fost într-o anumită măsură atins - fiind încorporați peste 200.000 de mii de bărbați, potrivit ministrului Apărării, Serghei Șoigu - numărul celor fugiți peste granițe a fost de câteva ori mai mare decât al noilor recruți.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Ucraina schimbare Rusia
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close