Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Valeriu Gheorghiță: "Din 8 mai, oamenii se pot vaccina cu buletinul, fără programare"

Valeriu Gheorghiță: "Din 8 mai, oamenii se pot vaccina cu buletinul, fără programare"

Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit, la Antena 3, despre Maratonul de Vaccinare de la București și a făcut precizări cu privire la momentul în care România ar putea atinge imunitatea de masă.

Valeriu Gheorghiță: "Din 8 mai, oamenii se pot vaccina cu buletinul, fără programare"
de Maria Zărnescu    |    10 Mai 2021   •   19:52

Șeful CNCAV este de părere că entuziasmul personalului medical, solidaritatea și determinarea, dar și accesibilitatea foarte ușoară la vaccinare au condus la numărul mare de persoane imunizate, în timpul maratonului de vaccinare de la București.

"Oamenii își doresc să se vaccineze. (...) Avem peste 20.000 de persoane care, în cele 64 de ore, au reușit să se vaccineze, lucru care este absolut fabulos", a precizat medicul Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a fost întrebat când va fi atins pragul de 50% de persoane vaccinate, din populația țării. Valeriu Gheorghiță a explicat că acoperirea vaccinală este de peste 30%, iar pragul de 50% ar putea fi atins la finalul lunii iunie.

"Dacă din cele aprox. 15 milioane de persoane care mai sunt, în momentul de față, între granițele României, și dacă înlăturăm și persoanele sub 16 ani, pot să vă spun că în momentul de față rata de acoperire vaccinală este de peste 30%, ceea ce se reflectă în evoluția epidemiologică din ultimele săptămâni.

Pragul de imunitate de peste 50% ar trebui să îl atingem, probabil, undeva la sfârșitul lunii iunie. AR fi o perioadă realistă", a explicat șeful CNCAV, la Antena 3.

Totodată, Valeriu Gheorghiță a anunțat că din data de 8 mai, oamenii se pot vaccina doar cu buletinul, fără programare.

"Din 8 mai oamenii se pot vaccina doar cu buletinul, fără programare în platformă, în limita capacității de vaccinare a centrelor", a mai adăugat medicul Valeriu Gheorghiță.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close