Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Raid spectaculos al ucrainenilor asupra rușilor pe o insulă de pe Nipru. ”Diavolii 'înoată' în bărci de mare viteză”

Raid spectaculos al ucrainenilor asupra rușilor pe o insulă de pe Nipru. ”Diavolii 'înoată' în bărci de mare viteză”

Ucrainenii se țin riguros de planul de a-și recuceri cât mai mult din teritoriul ocupat de ruși. Un raid spectaculos al Forțelor Speciale ucrainene asupra unor poziții ruse pe o insulă de pe Nipru a fost filmat și postat pe rețelele sociale.

Raid spectaculos al ucrainenilor asupra rușilor pe o insulă de pe Nipru. ”Diavolii 'înoată' în bărci de mare viteză”
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2023   •   12:02

Soldații ucraineni au desfășurat o operațiune specială pe apă, în delta râului Nipru, unde i-au atacat pe ruși din bărci și au reușit să recupereze o insulă mică ocupată de trupele Moscovei.

Folosind bărci cu viteză și drone de înaltă tehnologie, Forțele Speciale Navale ucrainene au desfășurat în mai multe rânduri operațiuni de-a lungul insulelor râului Nipru. 

De data aceasta, atacul a fost dat din ambarcațiuni mici, asistate de drone folosite pentru supraveghere, dar și cu lovituri din aer asupra unor poziții ale forțelor rusești. 

Un blogger prorus a scris că ”diavolii înoată de-a lungul Niprului, în bărci de mare viteză”. 

Comandamentul Forțelor de Operațiuni Speciale ale Ucrainei a anunțat că membrii săi au distrus o barcă inamică, au ucis trei soldați ruși și au rănit alți cinci. 

”Evident, inamicul nu renunță la încercările de a efectua atacuri. Toate sistemele noastre de apărare antiaeriană funcționează eficient, își demonstrează eficiența de nenumărate ori și iau măsurile corespunzătoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Rusia se vede nevoită să-și reevalueze efectivele trimise pe câmpul de luptă în urma contra-ofensivei ucrainene.  Dmitri Medvedev, șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, a vizitat poligonul Totskoe din regiunea rusă Orenburg.

Rușii resimt cu atât mai acut povara războiului, cu cât nu mai au parte de forța și determinarea aliatului său de nădejde din trecut, gruparea Wagner. 

După rebeliunea eșuată, Kremlinul încearcă să șteargă cu buretele incidentul și să joace cartea nonșalanței. Astfel explică analiștii presei externe ultima declarație a lui Vladimir Putin. Întrebat dacă grupul de mercenar va fi menținut ca unitate de luptă, președintele rus a răspuns că ”Wagner nu există”. 

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close