Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor. Radu Tudor: "Consultările se desfășoară între specialiștii militari"

Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor. Radu Tudor: "Consultările se desfășoară între specialiștii militari"

Potrivit surselor Antena 3 CNN, România discută cu SUA întărirea apărării, inclusiv împotriva dronelor. Radu Tudor, analist militar, a explicat ce implică acest demers.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Apr 2024   •   21:41

Potrivit analistului Radu Tudor, specialiştii militari din România şi SUA analizează soluțiile pentru a elimina amenințările de la frontiera noastră.

"Un Înalt Reprezentant al Departamentului de Stat al Statelor Unite, aflat la București, a anunțat faptul că se desfășoară consultări intense între România și Statele Unite pentru ca aliatul nostru să ne sprijine cu acele sisteme care pot elimina amenințările de la frontiera noastră, cu războiul declanșat de Rusia în Ucraina, și anume acele amenințări, în special care constau în elemente ale unor drone sau chiar drone integrale care cad pe teritoriul nostru și care trebuie eliminate.

Avem nevoie de foarte, foarte multe echipamente pe o suprafață foarte mare și pe o lungime de sute de kilometri ca să putem combate aceste amenințări. Consultările se desfășoară între specialiștii militari.

Sunt cereri specifice făcute de aceștia și Statele Unite sprijină o eventuală deplasare în zonă a unor elemente în momentul în care vom stabili concret de ce avem nevoie.

Un lucru este foarte cert din partea reprezentanților României. Am primit mesajul că nu pot fi amplasate pe sute de kilometri sute de astfel de dispozitive, pentru că nu știi niciodată unde va cădea dona și unde va lovi. Dar se caută o soluție. Și Statele Unite, în momentul de față, sunt dispuse să ofere cu ceea ce au la dispoziție, amplasarea, în special în zona Dobrogei și a Deltei, de sisteme care să combată amenințările cu drone", a spus Radu Tudor, analist militar şi realizator Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close