Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Abia întorşi la muncă, parlamentari îşi iau o săptămână de vacanţă. Media de lucru a aleşilor e de opt ore pe săptămână

Abia întorşi la muncă, parlamentari îşi iau o săptămână de vacanţă. Media de lucru a aleşilor e de opt ore pe săptămână

Programul de lucru al parlamentarilor, aleșii plătiți cu fonduri publice pentru a reprezenta interesele cetățenilor și pentru a dezbate și vota legile în Parlament, poate părea surprinzător pentru mulți dintre contribuabili.

de Ştefan Petrică    |    28 Sep 2023   •   20:24

Cu toate că se așteaptă de la acești reprezentanți ai poporului să fie dedicați și implicați în activitățile legislative, realitatea dezvăluie o altă perspectivă.

Parlamentarii lucrează nu mai mult de 8 ore pe săptămână, în medie, ceea ce poate părea incredibil, mai ales dacă ne gândim la complexitatea problemelor și la volumul de muncă pe care îl presupune gestionarea unei țări.

Această limită de timp pare să fie departe de ceea ce se așteaptă de la ei, în special de către alegători.

În luna octombrie se remarcă din nou faptul că acești aleși vor beneficia de nu mai puțin de 7 zile libere.

Citește și: Vârsta de pensionare s-ar putea schimba! Cele trei scenarii luate în calcul pentru noua lege a pensiilor

Unul dintre motivele invocate pentru aceste zile libere este începerea noului an universitar, un eveniment important în societatea noastră.

Cu toate acestea, întrebarea care se ridică este dacă participarea lor la festivitățile legate de începerea anului universitar trebuie să primească prioritate față de activitățile lor legislative și responsabilitățile față de cetățeni.

Astfel, programul parlamentarilor lasă loc de întrebări și dezbateri în ceea ce privește gradul lor de implicare și dedicare față de sarcinile lor principale.

×
Subiecte în articol: parlamentari program zile libere
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close