Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere "Cu mapa sau cu sapa?" | Sondaj Antena 3 CNN de ultimă oră: Cum văd bucureştenii profilul unui primar general de succes

"Cu mapa sau cu sapa?" | Sondaj Antena 3 CNN de ultimă oră: Cum văd bucureştenii profilul unui primar general de succes

Antena 3 CNN a realizat un sondaj în Capitală, ocazie cu care bucureștenii şi-au exprimat opinia cu privire la ce calități ar trebui să aibe viitorul primar general.

"Cu mapa sau cu sapa?" | Sondaj Antena 3 CNN de ultimă oră: Cum văd bucureştenii profilul unui primar general de succes
de Cătălina Mănoiu    |    26 Apr 2024   •   22:14

Întrebați cum ar prefera să fie viitorul primar al Capitalei, cineva cu mapă, cu sapă, o femeie mereu în priză, sau un olimpic încuiat în birou, bucureştenii şi-au exprimat sincer opiniile. Potrivit majorității se dorește un om gospodar, implicat în îmbunătățirea calității vieţii oamenilor, empatic, intelectual şi un bun manager în gestionarea şi finalizarea proiectelor prezente şi viitoare.

Oamenii au vorbit şi despre candidații înscriși în cursa pentru Capitală, la alegerile din 9 iunie.  Unii însă au declarat că niciunul dintre candidați nu mai merita vreun mandat, subliniind că primăria ar avea nevoie de o schimbare radicală. Iată răspunsurile lor. 

"Păi un primar, în primul rând, trebuie să-și dea interesul, în primul rând și pentru oamenii ăștia care îi țin pe un salariu minim pe economie. În primul rând ar trebui să gândească dacă dânsul ar putea să trăiască cu astfel de salariu. Nu contează ce este, deci să fie un om care să știe, să se coboare la nivelul oricărui om, că-i cu mapa, că-i cu sapa. Poate să fie și să aibă și patru clase, dar să fie un om care să țină cu toată lumea și să-i împartă pe toți în mod egal, chiar și la salarii. Eu îmi doresc un primar care să țină pentru noi, nu să ne vândă, nu să ne dea. Sunt un om simplu, care muncesc și muncesc de când mă știu, dar să țină cu toată lumea. Un primar care să-și dea silința pentru orice om, nu numai pentru ei și pentru ai lor și toți care sunt cum sunt, că sunt cu duiumu", spune o femeie.

"Un primar trebuie să aibă continuitate mai mult timp"

"Ca să fii primar trebuie să fii organizat, să știi toate proiectele, să le cunoști, să știi ce face fiecare, cine se ocupă de ele, pe cine angajezi să le ducă la bun sfârșit. Un matematician cred că poate face treaba asta. Ceea ce am văzut eu la domnul Nicușor Dan. A derulat niște proiecte cum ar fi canalizare, schimbare prin București, care nu au fost schimbate de 30 de ani de toți primarii dinainte. Este un lucru bun că este început, plus că Nicușor Dan a plătit niște datorii pe care ceilalți primari le-au lăsat din urmă și au făcut diferite statui, diferite parcuri. Un primar trebuie să știe să-și aleagă prioritățile, ce este important și urgent pentru comunitatea Bucureștiului. De aceea eu îl votez cu mare drag pe domnul Nicușor Dan. Şi în primul rând, ca să vezi niște rezultate, un primar trebuie să aibă continuitate mai mult timp, că proiectele se derulează pe mai mulți ani și atunci trebuie să-l lași pe om să-și ducă proiectele la bun sfârșit", mai spune cineva. 

"Ar trebui să fie cineva care a fost în stradă"

"În București ar trebui să fie primar un cetățean care a demonstrat că s-a aplecat  asupra problemelor reale ale bucureștenilor. Ar trebui să fie cineva care a fost în stradă și a fost la instituții și a fost în Parlament, la comisii și la dezbateri publice și a demonstrat prin fapte că a făcut ceva pentru București și pentru bucureșteni, nu doar declarativ. Nu, din actualii candidați niciunul", mai spune cineva.

"Cred că Firea", mai spune un bărbat.

"Nu o femeie. O femeie, nu. Am încredere în bărbați mai multă. Să fie intelectual", spune o femeie.

"În primul rând, că trebuie să fie practic, să se gândească cum poate să îmbunătățească infrastructura. Cel puțin în orașul ăsta foarte mare am impresia că sunt mai multe mașini decât se permite. Sunt străzile încă de atunci, de pe vremea Ceaușescu. Eu acum văd că e destul de curat. Nu știu dacă are vreo legătură cu campania electorală, dar mi se pare destul de curat orașul. Petreci foarte mult timp în mașină. Și ce mi se pare mie că totuși aerul e cam poluat aici, într-adevăr este metropolă, este capitala europeană, dar totuși poate s-ar putea face ceva. Nu știu exact care sunt posibilitățile, dar asta ar fi important", mai spune cineva

"Nicușor Dan, bineînțeles.", mai spune un bărbat. 

"Un om gospodar, fără școală. Ar face mult mai multe"

"Un om gospodar, nu cu școală, fără școală. Din '90, până acum au fost numai cu școală.Atunci trebuie un om gospodar, fără școală. Ar face mult mai multe. Cred că Piedone și cred că el va ieși", mai spune o femeie.

"Să fie un patriot în primul rând și un om gospodar. Atât. Însă nu m-a convins niciunul dintre candidați", a spus o altă femeie.

"Să fie cum e el, că este între oameni, lucrează, l-am văzut lucrând, l-am văzut cu ochii mei, nu că-mi vorbește cineva. Cred că e cel mai indicat", mai spune cineva

"Blond, cu ochii albaștri, piciorul mic și să meargă, să n-aibă nevastă", spune un pensionar. 

"Să fie adevărat, curat, cinstit. Să fie muncitor, sârguincios și pentru popor, pentru oameni", mai spune un alt pensionar. Poate să fie și femeie, să fie cu de toate, dar să facă administrație în politic. Nu m-am decis încă. Nu prea. Din ăștia care sunt acum nu, unii au fost, unii au venit. Da, sunt acum a apărut, iar cel de la PNL, Burduja, dar nu ştim ce face. Deci restul îi cunoaștem pe toți, și pe Piedone, și pe Nicușor Dan, și pe Firea ce-au fost. Nu, nu mai merită un mandat", a mai spus un bărbat.

"Să fie integru, competent, cinstit, muncitor"

"Eu cred că Gabriela Firea sau Piedone. Cred că Piedone a demonstrat că este un gospodar pe unde a fost și ce a făcut, și Gabriela Firea, să știți că chiar am fost mulțumită de cum s-a implicat în viața noastră, a bucureștenilor", a mai spus o femeie.

"Să fie integru, competent, cinstit, muncitor. Nicușor Dan. De multe ori, tot Nicușor Dan, 10 de Nicușor", este alegerea fermă a unei bucureștence. 

"M-au convins toți că niciunul nu merită un mandat"

"M-au convins toți că niciunul nu merită! Păi nu credeți că ar fi trebui să arate totuși ceva? Chiar olimpic fiind. În afară de matematică, eu nu am văzut nimic altceva. Să fie un tip gospodar, zic eu, măcar să aibă un pic de empatie față de semenii lui, bucureștenii sau oricine locuiește aici. Așa consider eu. Eu știu, probabil că în momentul când ajungi primar nu mai știi dacă consideri sau desconsideri. Să știți că și femeile sunt la fel de înțelepte și sau poate mai mult în înțelepte decât un bărbat. Dar nu contează cine e să fie ales, va fi ales, nu", a mai spus un bucureştean. 

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close