Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Descoperiți Document-bombă din SUA privind traficul de persoane din România. Legătura cu cazul Caracal

Document-bombă din SUA privind traficul de persoane din România. Legătura cu cazul Caracal

Document-bombă din SUA  privind traficul de persoane din România. Legătura cu cazul Caracal
25 Aug 2019   •   00:20

Andreea Sava a prezentat în exclusivitate la „Descoperiți” un raport al Departamentul de Stat al SUA prin care România este retrogradată în programul de supraveghere privind traficul de persoane. 

„Guvernul României nu îndeplinește pe deplin standardele minime pentru eliminarea traficului de persoane, dar se fac eforturi semnificative în acest sens. Aceste eforturi includ acuzarea mai multor suspecți de trafic de persoane și adoptarea unei strategii naționale pe 5 ani și a unui plan național de acțiune. Totuși, guvernul nu a demonstrat per ansamblu eforturi crescute în comparație cu perioada anterioară de raportare. Instanțele au condamnat semnificativ mai puțin traficanți, iar oficialii au identificat semnificativ mai puține victime, continuând un declin multi-anual al acestor eforturi. 

(...) Judecătorilor continuă sp le lipsească instruirea de specialitate în a se confrunta cu cazurile de trafic și cu victimele, ceea ce a avut efecte în detrimentul protecției martorilor, recuperării victimelor și condamnării infractorilor. 

(...) Prin urmare, România a fost retrogradată la Nivelul 2 al Listei de Supraveghere. 

(...) Minorii reprezintă aproximativ 50% dintre victimele identificate ale traficului de persoane din România”. 

Potrivit Eurostat, România se află pe locul 5 în topul țărilor de origine pentru traficul de persoane din UE. 

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close