Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Fermierii din Republica Moldova blochează drumul spre Vama Leușeni

Fermierii din Republica Moldova blochează drumul spre Vama Leușeni

Fermierii din Republica Moldova se alătură colegilor europeni și ies cu utilajele agricole în stradă.

de Laura Rînja    |    12 Feb 2024   •   17:41

Fermierii din Republica Moldova urmează exemplul colegilor din Uniunea Europeană și au ieșit la protest.

Traseul care duce spre Vama Leușeni este blocat de tractoare, unde fermierii protestează față de politicile guvernamentale care, spun ei, afectează sectorul agricol.

De aproximativ două ore este blocat traficul în regiunea Vămii Leușeni, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din Republica Moldova.

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova îi avertizează pe cei care plănuiau să intre sau să iasă din țară în următoarele ore să evite acest traseu.

”În contextul protestelor organizate de fermieri, accesul către și dinspre punctul de trecere a frontierei Leușeni a fost întrerupt. Circulația vehiculelor este blocată, iar echipele comune IGPF, IP Hâncești și INSP sunt prezente pentru a menține ordinea publică și a restabili fluxul în trafic.

În această situație, recomandăm călătorilor să opteze din timp pentru alternativele disponibile, cum ar fi: PTF Sculeni, PTF Costești sau PTF Leova-Bumbăta, pentru a evita eventualele neplăceri și întârzieri”, avertizează Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Din imaginile transmise de fermieri se vede că, la fața locului s-au format deja cozi de câțiva kilometri.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări imagini cu protestul fermierilor din Republica Moldova:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Forțele de ordine se află la fața locului și încearcă să dirijeze traficul și să mențină ordinea în zonă.

Fermierii susțin că nu vor pleca de acolo până când nu vor avea un dialog cu autoritățile. Aceștia cer chiar și demisia ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea.

Protestele fermierilor au început încă de săptămâna trecută, la Cahul. Aceștia cer despăgubiri de 400 de milioane de lei pentru pagubele provocate în ultimii doi ani, în special la floarea soarelui și porumb.

Totodată, săptămâna trecută aceștia au primit un ajutor din partea Guvernului Republicii Moldova, de aproape 50 de milioane de lei, însă protestatarii spun că nu este suficient.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close