Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Nicolae Ciucă, despre candidatura lui Klaus Iohannis la NATO: "Venim cu argumente cât se poate de solide"

Nicolae Ciucă, despre candidatura lui Klaus Iohannis la NATO: "Venim cu argumente cât se poate de solide"

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut declarații importante privind candidatura președintelui Klaus Iohannis la funcția de Secretar General al NATO.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mar 2024   •   18:03

Nicolae Ciucă a subliniat importanța și relevanța acestei candidaturi, a lui Klaus Iohannis, pentru România, precum și necesitatea de a asigura o reprezentare eficientă și responsabilă a țării la nivelul Alianței Nord-Atlantice.

"S-a formalizat această candidatură și apreciem că este vorba de o responsabilitate de asumare a reprezentării României pentru ocuparea unei funcții la nivelul Alianței Nord Atlantice, după 20 de ani de când România a devenit membru cu drepturi depline al NATO.

În felul acesta, candidatura este sprijinită de tot ceea ce a realizat Armata Română în 20 de ani, de efortul pe care l-a făcut prin participarea la toate angajamentele la care Alianța a fost implicată.

Nu este vorba doar de Armata Română, trebuie să vedem întreg sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, care a avut o contribuție esențială în realizarea acestei imagini de pivot de stabilitate în regiunea Mării Negre.

Ca atare, vom veni cu argumente cât se poate de solide în ceea ce înseamnă necesitatea unei perspective a țărilor din Europa Centrală și de Est, la conducerea Alianței Nord Atlantice.

Pentru oricare dintre candidați, există nevoia unui consens. Ca atare, fiecare dintre candidați va veni cu argumente, iar țările care vor sprijini candidatura vor avea propriile argumente, în final se va ajunge la o decizie", a spus Nicolae Ciucă.

Decizia privind noul șef al NATO va fi luată la summitul din vară de la Washington.

Klaus Iohannis intră în cursa pentru funcția de Secretar General al NATO

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, într-o declarației susținută de la Palatul Cotroceni, că intră în competiție pentru funcția de secretar general al NATO. „ Îmi asum această candidatură în numele României, cu toată responsabilitatea”, adaugă el.

"Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general al NATO. Îmi asum această candidatură în numele României, cu toată responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa și în special regiunea noastră și angajamentul meu ferm față de valorile și obiectivele fundamentale ale NATO”, anunță Klaus Iohannis.

Salut decizia președintelui României de a candida pentru funcția de secretar general al NATO. PNL susține nemijlocit...

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Marţi, 12 martie 2024

Material susţinut de PNL

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Klaus Iohannis NATO
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close