Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Motivul pentru care paznicii n-au intervenit la bătaia din magazin, în București: "Au respectat protocolul"

Motivul pentru care paznicii n-au intervenit la bătaia din magazin, în București: "Au respectat protocolul"

Reprezentanții lanțului de supermarketuri, unde un tată și fiul său au fost bătuți, într-unul din magazine, în Sectorul 3, București, susțin că paznicii au respectat protocolul atunci când au decis să nu intervină și să sune la 112.

de Radu Tiliță    |    Ioana Mircea    |    21 Iul 2023   •   16:34

Apar noi informații despre bătaia dintr-un magazin din Sectorul 3 al Capitalei, acolo unde un tată și fiul său au fost luați la pumni și picioare, de față cu paznicii supermarketului, care n-au intervenit.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, cei patru bătăuși ar fi avut un conflict mai vechi. Nimeni n-a depus plângere penală, iar cei implicați în scandal vor fi chemați rând pe rând la audieri.

Reprezentanții magazinului au reacționat în acest caz și au explicat reacția paznicilor. "Agenții de pază au identificat posibilitatea unei altercații încă din incinta magazinului, din zona sălii de vânzare. Au intervenit imediat și au separat persoanele care aveau un comportament inadecvat.

Citește și: Bătaie într-un supermarket din București, în timp ce paznicii doar privesc: "Un tată și fiul lui au fost bătuți pentru că le-au reproșat celor patru că se bagă în față"

Situația s-a reluat și după ce persoanele respective au depășit linia caselor de marcat, unde s-au alăturat alți 2 posibili cunoscuți ai celor implicați în conflict, devenind extrem de violenți. În acel moment, agenții de pază au evaluat situația ca fiind una de risc ridicat, așadar au apelat imediat serviciul 112, dar și agenții de la firma de intervenție rapidă parteneră", se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții magazinului.

Update 17.00 Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Secției 13, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au extins cercetările și pentru infracțiunea de “tulburarea ordinii și liniștii publice”.

"Totodată, în cursul zilei de astăzi, 21 iulie 2023, față de cei 3 bărbați, bănuiți de săvârșirea faptelor, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propuneri legale. De asemenea, polițiști din cadrul Compartimentului Sisteme de Securitate Private - Secția 13 au efectuat verificări pe linia respectării prevederilor Legii 333/2003 și au aplicat două sancțiuni contravenționale, celor doi agenți de pază, angajați ai unei societăți care asigură securitatea în supermarketul din Sectorul 3, aflați în timpul serviciului la momentul producerii evenimentului", potrivit Secției 13 de Poliție București.

×
Subiecte în articol: bătaie sector 3 București
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close