Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Ministrul Justiției, despre declarațiile făcute de Cătălin Drulă: "Toți suntem egali în fața legii, nu se pune problema să avem privilegii"

Ministrul Justiției, despre declarațiile făcute de Cătălin Drulă: "Toți suntem egali în fața legii, nu se pune problema să avem privilegii"

Astăzi a venit motivarea Consiliului Superior al Magistraturii. Secția de procurori din cadru CSM a declarat faptul că Liderul USR, Cătălin Drulă a afectat independența justiției în momentul în care a spus că dosarul vaccinurilor este cel mai mare malpraxis judiciar.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Dec 2023   •   18:58

De asemenea, Cătălin Drulă a spus despre procurorul care instrumentează acest dosar că este un procuror anti-vaccinist. Despre această situație a vorbit într-o intervenție la Antena 3 CNN, ministrul Justiției, Alina Gorghiu. 

"Secția de procurori a constat un lucru, la care ne așteptam cu toții: afectarea independenței procurorilor. Eu vă mărturisesc că nu am mai auzit de foarte mult timp un asemenea discurs virulent, al unui lider de partid care se vrea pro-european, și vorbesc de Cătălin Drulă, USR, care acum crede că va câștiga puncte dacă preia discursul lui Dragnea din alte timpuri și se transformă în liderul crucial anticorupție și împotriva DNA. 

Este o anchetă care are un singur scop, aflarea adevărului. Eu nu evit să spun că resping declarațiile din spațiul public al președintelui USR și al colegilor de partid pentru că toți suntem egali în fața legii, nu se pune problema să avem privilegii. 

Citește și: CSM acuză că Drulă atacă independența procurorilor DNA în dosarul vaccinurilor anti-COVID 

Se lasă procurorii intimidați de declarațiile făcute de un politician?

Chiar dacă nu se lasă intimidați, orice lider de partid poate spune orice, chiar dacă legea interzice asta.  În mod firesc, procurorii și-au apărat statutul acesta și independența colegilor de breaslă. Nu am de ce să îi critic pentru așa ceva. 

E greu de înțeles cum cei care umblau cu anticorupția în mână acum sunt în totalitate împotriva unei anchete anticorupție", a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiției. 

×
Subiecte în articol: ministrul Justitiei Cătălin Drulă USR
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close