Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Demonstrație în direct la Antena 3 CNN: Cum arată și cum funcționează brățara de supraveghere

Demonstrație în direct la Antena 3 CNN: Cum arată și cum funcționează brățara de supraveghere

Dragoș Iliescu, comandantul Secției 26 de Poliție din Capitală, a arătat, în cadrul emisiunii Decisiv, cum funcționează brățara de supraveghere.

de Georgiana Adam    |    03 Apr 2024   •   17:46

Comandantul Secției 26 de Poliție din București, Dragoș Iliescu, a prezentat, la Antena 3 CNN, cum arată, cum se instalează și cum funcționează brățara de supraveghere.

”Încă din anul 2021, de când s-a luat în discuție și a intrat în vigoare Legea 146, instituția Poliției Române a dezbătut foarte serios această problemă. Nu vreau să vă ascund că pe noi, personal, în activitatea curentă, ne ajută foarte, foarte, foarte mult aceste sisteme de monitorizare electronică”, a declarat Dragoș Iliescu.

Chitul este compus din niște curelușe speciale, confecționate din cauciuc cu latex.

”În centrul acestei curelușe avem o fibră optică. În momentul în care este montată la acest dispozitiv denumit ”pure tag” și pus în jurul gleznei agresorului, comunică cu telefoanele și cu dispeceratul Poliției, în special al Poliției Capitalei, în cazul de față”, explică comandantul de Poliție.

Chitul are două sisteme, care include și două telefoane: unul va fi la victimă, iar celălalt la agresor.

”Dacă se declanșează o alertă de proximitate, colegii noștri din Dispeceratul Poliției Capitalei vor interveni simultan în trei direcții. Vor contacta simultan atât victima, cât și agresorul, dar și echipajele de poliție pe aceste telefoane, precum și echipajele de poliție cele mai apropiate de de locul incidentului. Totodată, atât telefonul victimei, cât și telefonul agresorului se vor activa și vor emite niște sunete destul de puternice care vor alerta atât persoana care poartă telefonul, cât și pe cei aflați în jurul lor. Au fost gândite special pentru a ajuta și polițiștii aflați în teren să identifice mai rapid locul în care se poate afla victima sau agresorul”, mai spune Dragoș Iliescu.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close