Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Avertismentul Băncii Naționale pentru toți românii: Inflația ar putea crește la loc | Ce se întâmplă cu prețurile de Paște

Avertismentul Băncii Naționale pentru toți românii: Inflația ar putea crește la loc | Ce se întâmplă cu prețurile de Paște

Prețurile ar putea crește din nou de Paște. Avertismentul a fost lansat de purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2024   •   16:54

Datele recente care arată o creștere surprinzătoare a vânzărilor cu amănuntul în România au provocat o revizuire a așteptărilor analiștilor și au atras atenția Băncii Naționale a României (BNR) asupra dinamicii inflației și a ratelor dobânzilor.

Creșterea neașteptată a consumului ridică semne de întrebare legate de inflație și de rata dobânzilor.

În contextul în care BNR și-a exprimat deja preocupările privind presiunile inflaționiste, această evoluție ar putea determina Banca Centrală să adopte o abordare mai precaută în privința relaxării politicii monetare.

"Este o scădere, de data asta importantă. Este cel mai mic nivel al inflației anuale pe care îl avem de mai bine de doi ani.

Asta înseamnă că este loc de scădere de dobândă. Așteptăm o analiză să vedem momentul potrivit. 

Haideți să vedem toate datele cum evoluează și  luna aceasta pentru că este o lună cu un consum mai mare, cu o dinamică a prețurilor mai mare pentru că vin sărbătorile Pascale și știți ce se întâmplă înainte de Paște", a spus Dan Suciu, purtătorul de cuvânt BNR.

×
Subiecte în articol: BNR scumpiri Paste
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close