Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Accident naval pe Dunăre. O navă cu 5.000 de tone de minereu era să lovească un ponton

Accident naval pe Dunăre. O navă cu 5.000 de tone de minereu era să lovească un ponton

O navă încărcată cu minereu a fost la un pas să lovească pontonul unei pensiuni după ce a eșuat pe Dunăre, la Partizani, pe canalul Sulina.

Accident naval pe Dunăre. O navă cu 5.000 de tone de minereu era să lovească un ponton
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cătălina Buzoianu    |    15 Noi 2022   •   17:40

Nava sub pavilion Togo venea azi dimineață din Turcia cu 5.000 de tone de minereu, încărcătură și trebuia să ajungă în Portul Galați. La un moment dat însă nu a mai putut fi controlată și a intrat în mal.

A fost la un pas să lovească un ponton amenajat acolo de proprietarii unei pensiuni. Autoritatea Navală a declanșat o anchetă, iar din primele cercetări se pare că a fost vorba despre o defecțiune tehnică.

Din fericire, în urma incidentului naval nu s-au înregistrat victime. Mai mult, nu a fost înregistrată nici vreo urmă de poluare. O echipă a Autorității Navale Române s-a deplasat în zonă și a declanșat o anchetă pentru a se stabili cauzele acestui incident.

Inițial nava a încercat dezeșuarea prin mijloace proprii, iar apoi a reușit dezeșuarea cu ajutorul unui remorcher trimis în zonă, respectiv remorcherul Farul. Nava a eșuat în jurul orei 10.10, la 12.28 nava a fost dezeșuată, iar la 13.41 ea și-a continuat marșul amonte cu mijloace proprii, cu asistența remorcherului Farul.

„A fost ancorat în rada portului Tulcea de la mila marină 36, unde a fost reținută de Căpitănia Zonală Tulcea pentru cercetări și inspecții de clasă, reconfirmarea clasei având în vedere această eșuare”, a declarat Petrică Rade, purtătorul de cuvânt al Căpităniei Zonale Tulcea, potrivit stiripesurse.ro.

×
Subiecte în articol: sulina
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close