Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Ce este dansul energetic și cum ne ajută în vindecarea spirituală

Ce este dansul energetic și cum ne ajută în vindecarea spirituală

Ioan Prisăcaru, autorul volumului de dezvoltare personală ”Puterea Cunoașterii”, împreună cu Maria Timuc au publicat în timpul pandemiei cartea ”Dansul Energetic”, despre o nouă terapie spirituală. Cei doi au fost invitații Mirelei Voicu și au vorbit în premieră despre beneficiile dansului energetic.

Ce este dansul energetic și cum ne ajută în vindecarea spirituală
Sursa foto: Captură Antena 3
de Cristina Tudorache    |    21 Iun 2020   •   22:11

Dansul energetic este o metodă de auto-terapie a sufletului, care se bazează pe mișcare fizică, având efecte benefice asupra psihicului. Prin dansul energetic, vă puteți modela planurile subtile astfel încât să vă conectați cu mare eficiență la valorile sănătoase și benefice din univers.

Se știe că terapia prin muzica, prin vibrația ei, contribuie la starea de bine. Dansul energetic presupune închiderea ochilor. Ochii sunt fundamentali în experiența umană pentru că ne ajută să interiorizăm stimulii din exterior. Atunci când îi închidem, nu facem altceva decât să ne concentrăm toată atenția doar asupra sufletului.

Cluburi de dans energetic se găsesc în toată România

Ioan Prisăcaru a înființat mai multe cluburi de dans energetic în toată țara, inclusiv în București. Instructorii acestor săli au oferit lecții online în timpul pandemiei.

Pentru începători există 3 tipuri de dans energetic, ce pot fi practicate de oricine, indiferent de vârstă, chiar și de bătrâni. Fiecare mișcare oricât de mică este importantă pentru că contribuie la mișcarea câmpului energetic. Principalul exercițiu în dansul energetic este mișcare mâinilor, pe muzică de înaltă calitate - muzică simfonică, muzică instrumentală românească sau chiar melodii dezvoltate în scop medical pentru vindecare.

Prima etapă a dansului energetic cuprinde exerciții pentru spirit (dansul liber), suflet (dans cuantic) și trup (dans din poziția culcat).

Argumentele dansului energetic:

1. Protecție - închidem ochii pentru a nu mai recepta stimulii din exterior. 80% din informația primită de creier este transmisă prin sistemul vizual, de aceea este bine să ne detașăm de mediu, pentru a ne concentra doar pe spirit. 
2. Expansiunea sufletului - datorită creșterii intensității atenție
3. Focalizarea - concentrarea pe obiectivul pe care vrem să îl atingem prin spiritualitate

Urmăriți întregul interviu cu autorii, precum și imagini din sălile de dans energetic în materialul video de mai jos.

Ce este dansul energetic și cum ne ajută în vindecarea spirituală

×
Subiecte în articol: dansul energetic vindecare spirituală
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close