Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Pizza cu greieri prăjiţi - zeci de bucăţi au fost vândute în două zile. Cât costă şi unde a fost vândută

Pizza cu greieri prăjiţi - zeci de bucăţi au fost vândute în două zile. Cât costă şi unde a fost vândută

Făina de greieri este din nou în centrul unui scandal, după ce un proiect de lege interzice folosirea ei în produsele tradiţionale precum cozonacii. 

Pizza cu greieri prăjiţi - zeci de bucăţi au fost vândute în două zile. Cât costă şi unde a fost vândută
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Apr 2023   •   12:45

O măsură similară a fost deja adoptată în Italia, unde produsele din insecte au fost interzise în pizza

Asta nu l-a împiedicat pe un antreprenor din Trieste să vânda pizza cu greieri prăjiţi. Zeci de bucăţi au fost vândute în doar două zile.

Un proiect de lege interzice folosirea făinii de insecte în preparate tradiţionale cum ar fi cozonacul, pasca sau anumite tipuri de pâine. 

100.000 de lei este amenda prevăzută pentru cei care încalcă prevederile legii.

"Nu are rost să consumăm altceva decât ceea ce ne place, nu ne apucăm acum de lăcuste. Bine face domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor, ca lucrurile să fie clare, să nu deformeze produsele româneşti", a spus Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Un proiect similar a fost depus în Italia, acolo unde s-a interzis folosirea făinii de greieri în pizza. Numai că, la numai o lună, în magazine a apărut prima pizza cu greieri prăjiţi.

Această pizza costă 15 euro şi pare că se bucură deja de mare succes

Patru insecte au fost autorizate de Comisia Europeană, fiind considerate sigure pentru consumul uman. Niciuna nu este acceptată însă de români ca alternativă la mâncarea tradiţională.

×
Subiecte în articol: pizza greieri pizza cu greieri Italia
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close