Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Metoda ieftină şi eficientă de combatere a dăunătorilor în serele de roşii ale românilor

Metoda ieftină şi eficientă de combatere a dăunătorilor în serele de roşii ale românilor

Pe un hectar și jumătate se întind serele de tomate de la Cochirleanca ale lui Mircea Tatu. Producătorul a optat de câţiva ani pentru soluţii eco de combatere a dăunătorilor: prădători naturali. Insectele au fost aduse din Olanda la începutul primăverii şi îşi fac treaba cum nu se poate mai bine.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2024   •   11:14

Mircea Tatu este unul dintre cei mai importanţi legumicultori din zona Buzăului. Iese devreme pe piaţă cu legume fara nicio urmă de pesticide. Şi asta pentru că foloseşte numai prădători naturali pentru a proteja plantele.

Iar polenizarea se face cu bondari. O cutie cu insecte ajunge pentru un solar de 600 de metri pătrați şi costă în jur de 300 de lei.

Practic, prădătorii se hrănesc cu ouăle şi larvele dăunătorilor. Pentru că la început de sezon dăunătorii sunt în număr mai mic, pe frunzele tomatelor se așează o hrană specială pentru ca prădătorii naturali să se poată alimenta.

În ultimii ani, producătorii de tomate au avut pierderi uriașe din cauza unui dăunător extrem de agresiv: tuta absoluta. Pentru combaterea ei există substanțe chimice, însă, în timp, dăunătorul se adaptează și dezvoltă o rezistență ridicată. De aceea, combaterea biologică devine şi mai importantă.

×
Subiecte în articol: Cochirleanca sere de roşii Agricool
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close