Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Afacerea cu care 15 români din Buzău au dat lovitura. "E ceva nou de Crăciun şi susţii economia locală" | Ce conţine şi cât costă lădiţa-cadou

Afacerea cu care 15 români din Buzău au dat lovitura. "E ceva nou de Crăciun şi susţii economia locală" | Ce conţine şi cât costă lădiţa-cadou

Mai mulţi producători locali din România s-au asociat şi au creat împreună o afacere de succes şi de sezon, totul din marfă naturală.

Afacerea cu care 15 români din Buzău au dat lovitura. "E ceva nou de Crăciun şi susţii economia locală" | Ce conţine şi cât costă lădiţa-cadou
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    23 Dec 2023   •   11:04

Agri-povestea de succes de astăzi este una colectivă. Vorbim despre 15 producători locali din geoparcul UNESCO Ţinutul Buzăului care s-au asociat şi împreună au reuşit să creeze cadouri inedite pentru sărbătorile de iarnă.

Este vorba despre lădiţe cu produse locale care conţin de la miere, brânzeturi şi produse din carne până la licori bahice cu multe grade.

Un neamţ stabilit de foarte mulți ani în România este iniţiatorul afacerii de la Buzău. A adunat în jurul lui alţi 14 producători şi împreună au creat o linie de cadouri pentru sărbători: lădiţe cu produse tradiţionale.

"A fost o idee pe care am avut-o de 10 ani. Am văzut-o în Spania, în Franţa, în Italia, în Germania, dar pentru fiecare trebuie timpul potrivit.

Am văzut că se mişcă foarte mult în Ţinutul Buzăului, acum avem şi UNESCO parc, am lucrat foarte mult cu produse naturale, de sezon şi ne-am gandit să facem ceva împreună, producătorii, să ne promovăm reciproc", a povestit Thorsten Kirchner, sâmbătă, la emisiunea Agricool, de la Antena 3 CNN.

Cutiile-cadou conţin vin de mure, dulcețuri preparate în casă, miere cu fructe, sare cu trufe, brânzeturi nobile, bere artizanală dar şi multe altele.

Producătorii locali din geoparcul UNESCO "Ținutul Buzăului" au înțeles că numai împreună pot avea succes.

"Pentru consumatori este ceva nou, că ai o idee nouă de Crăciun, nu mai ai panetone sau alte coşuri de cadou. E ceva nou. 

În plus, este ceva unde poţi să susţii tu economia locală şi pentru producători, eu cred că avantajul mare este că noi ne promovăm reciproc. Adică fiecare producător promovează şi ceilalţi producători. Deci nu suntem competitori direcţi, lucrăm împreună", a adăugat Thorsten Kirchner.

Fiecare producător participă în această asociere cu produsele lui de top. Unul dintre cele mai interesante este sarea cu trufe, un condiment inventat în Ținutul Buzăului.

Prețurile lădițelor-cadou diferă în funcție de produsele pe care le conțin și ajung până la 389 de lei. Toate produsele sunt ecologice, preparate numai din ingrediente locale.

×
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close