Antena 3 CNN Economic Transporturi 11 vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat pe ruta Pașcani - Iași. Circulația feroviară este întreruptă

11 vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat pe ruta Pașcani - Iași. Circulația feroviară este întreruptă

11 vagoane, din compunerea unui tren privat de marfă, au deraiat pe ruta Pașcani - Iași, între stațiile Sârca - Podu Iloaiei.

11 vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat pe ruta Pașcani - Iași. Circulația feroviară este întreruptă
de Andreea Ştefan    |    29 Iun 2022   •   19:05

Update: S-a reluat traficul feroviar între Sârca și Podu Iloiei.

”Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că, începând cu ora 21.08, a fost redeschisă circulația feroviară între stațiile Sârca – Podu Iloaiei, pe firul II, cu două restricții de viteză: 30 Km/h, în zona km 51+700-52+000 și 50 km/h, în zona Km 49+300-49+900.

Primele două trenuri de călători care vor tranzita zona afectată, de deraierea celor 11 vagoane, sunt R 1832 și R 1543.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR le mulțumește călătorilor pentru înțelegere și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Iași acționează în continuare în zonă, astfel încăt circulația trenurilor să se desfășoare în condiții normale de trafic, în cel mai scurt timp”, a transmis purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Vagoanele care au deraiat erau din Ucraina. Au descărcat vagoanele în port și urmau să se întoarcă în Ucraina pentru a le încărca din nou cu cereale pe care să le transporte în România.

Știre inițială:

”Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară este întreruptă pe relația Pașcani - Iași, din cauza deraierii, între stațiile Sârca - Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă.

Trenul aparține operatorului de transport feroviar de marfă GFR și circula pe relația Port Constanța - Cristești-Jijia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulație, firul I fiind închis pentru lucrări programate.

În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Precizăm faptul că, pentru menținerea continuității traficului de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto, pe distanța Podu Iloaiei - Târgu Frumos.

Această măsură va fi menținută până la restabilirea traficului pe intervalul de stații afectat de deraiere.

Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iași va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea/scoaterea acestora din gabarit.

CFR SA adresează scuze călătorilor pentru disconfortul creat, asigurându-i totodată că personalul feroviar va interveni operativ la fața locului, pentru restabilirea circulației în scurt timp.

Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă, formată din specialiști feroviari”, a transmis CFR SA.

×
Subiecte în articol: tren deraiat
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close