Antena 3 CNN Economic Sorin Grindeanu: ”Penalităţile pentru întârzierile la metrou depășesc 20 de milioane de euro”

Sorin Grindeanu: ”Penalităţile pentru întârzierile la metrou depășesc 20 de milioane de euro”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că penalităţile pentru întârzierea livrării garniturilor de metrou depășesc, în acest moment, 20 de milioane de lei.

Sorin Grindeanu: ”Penalităţile pentru întârzierile la metrou depășesc 20 de milioane de euro”
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    22 Mar 2024   •   11:56

Întrebat vineri despre întârzierile în livrarea garniturilor de metrou, Sorin Grindeanu a vorbit de sume foarte mari ca penalizări. 

"Să știți că în acest moment penalitățile, conform contractului, pentru că ele trebuiau să înceapă să fie livrate și n-au fost, depășesc 20 de milioane de euro. 

Eu n-am altă pârghie, și eu și colegii mei și de la metrou și de la minister, decât să aplicăm prevederile contractului", a spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor susține că explicațiile companiilor pentru astfel de întârzieri sunt diverse.

"Explicațiile companiilor care trebuie să livreze aceste garnituri fie de metrou, fie de tren, variază, de la războiul din Ucraina și rutele respective sau anumite legături comerciale până la lucruri mai simple. 

Pe mine, pe colegii mei, și mai ales pe cetățeni aceste lucruri nu ne interesează și atunci vor plăti dacă nu s-au ținut de termenii contractului", a spus Grindeanu, potrivit Mediafax.

Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu la șantierul de infrastructură rutieră pentru Lotul 2 Domnești Târg – Răcăciuni din Autostrada A7 – 22.03.2024

Vizita premierului Marcel Ciolacu, președintele PSD și a ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, la șantierul de infrastructură rutieră pentru Lotul 2 Domnești Târg – Răcăciuni din Autostrada A7, în zona localității Adjud

Publicată de Partidul Social Democrat pe Vineri, 22 martie 2024

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu metrou penalizări PSD
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close