Antena 3 CNN Economic Biz News Și casa are consumabile. Ce trebuie să schimbi și când (P)

Și casa are consumabile. Ce trebuie să schimbi și când (P)

Și casa are consumabile. Ce trebuie să schimbi și când (P)
10 Dec 2018   •   15:00

Dacă la mașină sunt o mulțime de specialiști care să te îndrume în schimbarea pieselor, când vine vorba de schimbarea obiectelor prin locuință, lucrurile sunt ceva mai neclare. Dar trebuie să știi că și materialele de construcții, mobila sau diverse alte accesorii din locuința ta au un termen de expirare. Sigur, unele presupun eforturi financiare mai mari. Dar pentru asta există soluțiile inteligente, cum ar fi un card de credit cu rate fără dobândă*.

Calorifere

La calorifere, chiar nu vrei să aștepți până când e prea târziu. Sunt genul de produse care trebuie schimbate înainte să cedeze. Pentru că, dacă cedează, ai și altele de reparat în urma lor (parchet, pereți). Aici depinde; contează ce fel de calorifere ai. Cele din fontă au fost multă vreme considerate nemuritoare, dar și acestea încep să se fisureze după 30 de ani. Cele din aluminiu încep să dea semne de uzură pe la 15-20 de ani. Iar calorifele din oțel au o durată medie de 5-10 ani.

Electrocasnice

În general, indiferent dacă vorbim de frigidere, mașini de spălat sau aragazuri, după 10-15 ani de utilizare în ritmul obișnuit al unei familii, e momentul să te gândești să le schimbi. Poate că unele nu vor ceda chiar atunci, dar nici nu vor mai funcționa la fel de bine. Consumul crește, eficiența scade, iar piesele încep să se uzeze după atâta timp. Și s-ar putea să fie mai rentabil să schimbi cu totul un aparat, în loc să-l repari pe bucăți.

Oale și ustensile prin bucătărie

Dacă ai moștenit tigaia de fontă a bunicii, nu trebuie să-ți mai faci griji. În orice alt caz, după 5 ani de folosire, orice oală se uzează destul de mult. Chiar mai repede, dacă vorbim de tigăile non-aderente, care se zgârie ușor și încep să se decojească după un timp. Felul în care arată nu este singurul criteriu. Cu cât oalele sunt mai vechi, cu atât preparatele gătite în ele dau greș mai des. Se lipesc, nu se gătesc bine sau, dimpotrivă, se ard. Iar asta are repercusiuni asupra sănătății tale și a celor dragi.

Salteaua

Nu toate saltelele sunt la fel. Dar chiar și cele de foarte bună calitate trebuie schimbate din când în când. În principiu, după 10-12 ani. Chiar și în cazul în care ai grijă de salteaua ta periodic, ai o greutate medie și nu obișnuiești să transpiri în timpul somnului, igiena saltelei tale are de suferit după o perioadă atât de lungă. Iar asta îți poate afecta nu doar somnul, ci și starea generală de sănătate.

Fiecare obiect din casa ta ascunde componente care, la un moment dat imposibil de evitat, cedează. E greu să apreciezi cu exactitate când va sosi acel moment. Dar în unele cazuri, e important să nu amâni o nouă achiziție până când e prea târziu. Și nici nu e atât de greu. Cu un card de credit precum CardAvantaj, poți să cumperi orice produs, oricând ai nevoie și să plătești chiar și sumele mari în rate fără dobândă*. Iar prin evitarea unui accident, poți chiar să economisești bani pe termen lung.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close