Antena 3 CNN Economic Șeful ANPC reacționează, după ce mai multe bănci au câștigat în instanță procese împotriva sancțiunilor primite de la inspectori

Șeful ANPC reacționează, după ce mai multe bănci au câștigat în instanță procese împotriva sancțiunilor primite de la inspectori

Pentru a putea restabili echilibrul contractual, pe lângă sancțiunea contravențională, respectiv 8 amenzi în valoare de 400.000 lei, comisarii ANPC au propus măsura de emitere a unor noi grafice de rambursare, atât pentru creditele aflate în curs, cât și pentru cele viitoare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2023   •   14:39

Războiul băncilor cu ANPC continuă. A patra bancă, Raiffeisen a câștigat în instanță. Pentru un moment, se suspendă aplicarea ordinului dispus de ANPC contra băncilor. 

"Au mai fost situații în care ordinele băncilor au fost suspendate. Nu trebuie să minimalizăm faptul că ceea ce li se permitea oamenilor odată nu mai este valabil și astăzi. Această paradigmă trebuie explicată.

La momentul actual se plătește foarte mult la dobândă. Este foarte interesant că varianta oferită consumatorilor este cea care depinde în cea mai mare măsură de dobândă pe care o stabilește tot o parte dintre membrii sistemului bancar român. 

Normal că pare ciudat când recomanzi ceva la început ce pare atractiv și după aceea robești consumatorul pentru o perioadă mult mai lungă de timp chiar și cu posibilitatea de a nu-și vedea niciodată creditul terminat. 

Citește și: Comisioanele plătite de pensionarii care primesc pensia pe card! Puțini sunt cei care știu sumele reținute de bancă

România pare să ofere sistemului bancar un fel de El Dorado pe care, din păcate, îl întrețin consumatorii", a declarat Horia Constantinescu, președinte ANPC. 

×
Subiecte în articol: ANPC banca dobanda
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close