Antena 3 CNN Economic Salariul mediu net la Metrorex va creşte la 7.500 de lei. Mihai Barbu, Metrorex: "S-a discutat şi de bani pentru concedii sau bonuri de masă"

Salariul mediu net la Metrorex va creşte la 7.500 de lei. Mihai Barbu, Metrorex: "S-a discutat şi de bani pentru concedii sau bonuri de masă"

Angajații de la metrou vor avea un salariu cu 13% mai mare decât în prezent, din luna noiembrie, a declarat Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex.

Salariul mediu net la Metrorex va creşte la 7.500 de lei. Mihai Barbu, Metrorex: "S-a discutat şi de bani pentru concedii sau bonuri de masă"
Sursa foto: Profimedia Images
de Milena Niță    |    18 Sep 2023   •   11:36

Astfel, din noiembrie, un angajat Metrorex va câştiga un salariu mediu net de aproape 7.500 de lei.

"Au avut loc 26 de runde de negocieri pe tema noului Contract Colectiv de Muncă și s-a ajuns la un consens, prin care și conducerea executivă și structura sindicală au căzut de acord asupra condițiilor pentru anul următor", a declarat Mihai Barbu, președinte CA Metrorex, potrivit gandul.ro.

Totodată, noul Contract Colectiv de Muncă de la Metrorex a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă, a mai precizat Barbu.

Mihai Barbu: "Măriri de salariu, bani pentru concedii, bonuri de masă"

În afara de măriri de salariu, angajaţii Metrorex vor beneficia şi de bani pentru concedii sau bonuri de masă.

"Bineînțeles, s-au discutat foarte multe lucruri. Contractul Colectiv de Muncă nu conține doar majorarea salarială, ci și alte lucruri care trebuie reglate între administrație și structura salarială, cum ar fi banii pentru concedii sau bonurile de masă. 

Procentual, salariul crește cu 13%, începând cu 1 noiembrie", a mai declarat Mihai Barbu.

În prezent, salariul mediu brut la Metrorex este de 11.330 de lei, iar net (în mână), este de 6.628 de lei.

De la 1 noiembrie, după creșterea de 13%, salariul mediu brut va fi de 12.803 lei, iar net de 7.490 de lei.

×
Subiecte în articol: metrou Metrorex salariu
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close