Antena 3 CNN Economic România începe executarea silită împotriva Gabriel Resources pentru costurile procesului Roșia Montană

România începe executarea silită împotriva Gabriel Resources pentru costurile procesului Roșia Montană

Autoritățile române au inițiat procedura de executare silită împotriva Gabriel Resources, acționarul majoritar al Roșia Montană Gold Corporation, în vederea recuperării a 10 milioane de dolari, costurile procesului de arbitraj încheiat recent în favoarea României la Washington.

România începe executarea silită împotriva Gabriel Resources pentru costurile procesului Roșia Montană
Sursa foto: hepta / MMA
de Ioana Mircea    |    26 Apr 2024   •   13:56

Acțiunea României de a iniția executarea silită împotriva Gabriel Resources, vine după ce a obținut o victorie într-un lung proces de arbitraj, în care Gabriel Resources a revendicat despăgubiri de miliarde de dolari pentru presupusa blocare abuzivă a proiectului minier de la Roșia Montană.

Compania contestă însă hotărârea și se pregătește să solicite anularea deciziei de respingere a pretențiilor sale față de România. Termenul limită pentru această acțiune este stabilit pentru 8 iulie.

Gabriel Resources, care a reiterat că mai are aproximativ 1,5 milioane de dolari în conturi, se confruntă cu presiuni financiare considerabile. Există riscul ca lipsa fondurilor suplimentare să pună în pericol existența sa ca entitate juridică.

Pe de altă parte, unul dintre acționarii majori ai Gabriel Resources și-a redus semnificativ deținerea pe Bursa din Toronto, după victoria României în procesul Roșia Montană, potrivit profit.ro.

×
Subiecte în articol: Rosia Montana executare silita
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close