Antena 3 CNN Economic Primele roșii românești din acest an, în piețe. Prețul unui kilogram de tomate autohtone crescute în sol

Primele roșii românești din acest an, în piețe. Prețul unui kilogram de tomate autohtone crescute în sol

În câteva zile, vor apărea pe piață primele roșii românești crescute în sol. În solariile celui mai mare producător din Buzău, primele tomate sunt deja coapte, însă vor ajunge în piață cu un preț pe măsură. Asta pentru că spațiile de producție au fost încălzite toată iarna, iar costurile sunt uriașe. Față de anul trecut prețurile sunt mai mari cu 10%..

Primele roșii românești din acest an, în piețe. Prețul unui kilogram de tomate autohtone crescute în sol
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    Adi Bonciu    |    12 Mar 2024   •   12:50

Buzoianul Mircea Tatu a plantat tomate pe mai bine de 4.000 de metri pătrați, în solarii încălzite. Fermierul anunță că roșiile sale vor ajunge pe tarabe după jumătatea lunii martie.

Producătorul buzoian de legume spune că preţul piperat la kilogramul de roşii, de la început, reflectă cheltuielile mari nu numai cu încălzirea solariilor, ci şi cu lucrările agricole, toate realizate prin metode naturale.

Acesta spune că o zi de încălzire îl costă 2500 de lei pe zi, iar costurile se vor regăsi în prețul roșiilor.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini cu primele roșii românești produse în Buzău.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Chiar dacă suntem aproape de jumătatea lunii martie, solariile sunt încălzite fără oprire. Iar roșiile se coc în funcție de cum au fost polenizate.

Anul trecut primele roșii românești au ieșit pe piață cu 33 de lei kilogramul. Acum prețurile sunt cu 10% mai mari, așa că tomatele se vor vinde inițial cu 37 de lei kilogramul.

×
Subiecte în articol: roşii româneşti pret piete tomate
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close