Antena 3 CNN Economic Prima reacție a BNR la acuzațiile lui Daniel Zamfir

Prima reacție a BNR la acuzațiile lui Daniel Zamfir

Prima reacție a BNR la acuzațiile lui Daniel Zamfir
20 Ian 2019   •   13:33

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a declarat la Antena 3 că acuzațiile aduse de senatorul Daniel Zamfir constituie un amalgam de confuzii, greșeli și manipulări.

Citește și: Senatorul Daniel Zamfir, acuzații extrem de grave: Procedurile de calculare ale ROBOR sunt trucate cu știința BNR. Investigația a fost mușamalizată

”Eu nu am înțeles mare lucru din intervenția domnului Zamfir. Am văzut un lung șir de confuzii, de greșeli și manipulări. Nu înțelege mecanismul de funcționare al pieții. Ce documente a prezentat? Domnul Zamfir nu vrea să țină cont de legea privind funcționarea BNR. Este un culoar de variație al ROBOR. Evident că determinăm culoarul, dar nu intervenim în piață. Asta este piața în care variază ROBOR. Sunt lucruri din 2008 pe care Consiliul Concurenței le-a investigat. Introducerea explicită a ROBOR în calculul ratelor s-a făcut în 2010 prin OUG. Nu știu cum se manipula în 2008. În funcție de întrebările care vin, dacă se referă la evoluția în piață a ROBOR sau elemente legate de ROBOR (...) a fost domnul guvernator în Comisie, a fost domnul viceguvernator, suntem deschiși să dăm toate explicațiile, doar-doar va înțelege cineva. BNR nu este o glumă” a spus Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close