Antena 3 CNN Economic Peste 6.000 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă. Termoenergetica anunţă o nouă avarie la reţeaua de termoficare

Peste 6.000 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă. Termoenergetica anunţă o nouă avarie la reţeaua de termoficare

Încă un duş rece pentru bucureşteni. Urmează o nouă săptămână fără apă caldă pentru mai mult de jumătate dintre locatarii blocurilor din oraş. 

Peste 6.000 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă. Termoenergetica anunţă o nouă avarie la reţeaua de termoficare
Sursa foto: Facebook I C.M. Termoenergetica București
de Sebastian Boldea    |    08 Aug 2023   •   09:57

În plină vară, peste 6.000 de blocuri din toate sectoarele Capitalei sunt afectate de o nouă avarie la reţeaua de termoficare. 

Termoenergetica a anunțat că 70% din blocurile din București nu au apă caldă. Este vorba de peste 5000 de blocuri dintr-un total de 9200 care nu au apă caldă deloc, iar altele 1500 care sunt deficitare. 

Cât despre motivele pentru care s-a ajuns la această situație, este vorba de noi avarii la rețeaua de termoficare, însă situația nu este deloc una nouă pentru că s-a tot repetat pe tot parcursul verii.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, promitea la început de mandat apă caldă și schimbarea a 300 de kilometri de rețea de termoficare, însă până în acest moment nu a reușit să schimbe mai mult de 20 sau 30 de kilometri pe an.

Citeşte şiApă caldă București. Motivul pentru care peste jumătate din oraș va face duşuri reci pentru o perioadă destul de lungă

Anul acesta a promis însă că va încerca să schimbe măcar 50 de kilometri de rețea de termoficare, însă nici această idee nu pare a fi una fezabilă. 

În aceste condiții, și cu CET Grivița închis, se anunță cea mai grea iarnă pentru bucureșteni.

×
Subiecte în articol: apă caldă Termoenergetica avarie
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close