Antena 3 CNN Economic Auto Lovitură pentru românii care vor să acceseze „Programul Rabla”. Schimbările anunțate de autorități

Lovitură pentru românii care vor să acceseze „Programul Rabla”. Schimbările anunțate de autorități

Lovitură pentru românii care vor să acceseze „Programul Rabla”. Schimbările anunțate de autorități
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    16 Oct 2018   •   14:12

Programul RABLA. Autovehiculele care nu vor avea inspecţia tehnică periodică (ITP) făcută nu vor mai putea fi valorificate prin Programele Rabla şi Rabla Plus de la 1 ianuarie 2019, a declarat, marţi, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, la o conferinţă pe teme de transport inteligent.

„Am considerat că ITP-ul este o condiţie obligatorie în ceea ce priveşte casarea unei maşini şi stoparea poluării, deoarece ITP-ul dă dreptul utilizatorului sau proprietarului de autovehicul de a funcţiona, de a circula pe drumurile publice. Atâta timp cât acesta nu are un ITP valabil, nu poate circula. În consecinţă, nu generează nici emisii şi tocmai acesta a fost considerentul pentru care am introdus în actul normativ care este în vigoare, dar cu aplicabilitate începând cu ianuarie 2019, tocmai pentru a nu crea o blocare a pieţei, condiţia de ITP valabil. Deci, dorim să scoatem din circulaţie toate autovehiculele care generează emisii de poluanţi şi să le înlocuim cu unele noi şi mai puţin poluante”, a explicat Brezuică.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close