Antena 3 CNN Economic Companii KFC România, prima măsură după controlul ANPC: Am decis oprirea tuturor mașinilor de gheață din toate restaurantele KFC din țară

KFC România, prima măsură după controlul ANPC: Am decis oprirea tuturor mașinilor de gheață din toate restaurantele KFC din țară

KFC România, prima măsură după controlul ANPC: Am decis oprirea tuturor mașinilor de gheață din toate restaurantele KFC din țară
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    22 Oct 2019   •   20:02

KFC România a demarat o investigaţie internă şi a decis oprirea tuturor maşinilor de gheaţă din toate restaurantele KFC din ţară până la finalizarea acesteia, după ce inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit bacteria Clostridium, bacterii coliforme şi enterococi în gheaţa produsă de KFC.

Într-un comunicat, compania precizează că are proceduri stricte de management şi gestionare a gheţii, incluzând inspecţii zilnice, săptămânale şi curăţări periodice ale maşinilor de gheaţă. În plus, face teste independente frecvente ale gheţii în toate restaurantele sale.

În decursul zilei de astăzi, 22.10.2019, am luat la cunoștință, din spațiul public, de rezultatele buletinelor de analiză apărute ca urmare a controlului efectuat de ANPC în restaurantele KFC.

Dorim să precizăm încă de la început că avem proceduri stricte de management și gestionare a gheții, incluzând inspecții zilnice, săptămânale și curățări periodice ale mașinilor de gheață. În plus, realizăm teste independente frecvente ale gheții în toate restaurantele noastre.

Cu privire la rezultate prezentate de ANPC în spațiul public, dorim să comunicăm că ne asumăm întreaga responsabilitate și le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerile care ar fi putut să apară.

În acest moment, am demarat o investigaţie internă, pentru a determina cauzele care au condus la această situație ce ne-a surprins în mod neplăcut. Astfel, vă informăm că am decis oprirea tuturor mașinilor de gheață din toate restaurantele KFC din țară, până la finalizarea verificărilor interne. Pentru siguranța consumatorilor, ne luăm angajamentul că vom aplica măsuri stricte pentru a combate și a preveni astfel de situații în viitor.

Dorim să precizăm că, în cadrul restaurantelor KFC, există deja proceduri de bună practică bazate pe principiile HACCP, ce presupun un sistem riguros de analiză a riscurilor în punctele critice de control pe toate etapele lanțului alimentar. Avem un sistem de evaluare periodică la nivel de produse, furnizori și procese, pentru a ne asigura că toate standardele de calitate impuse prin lege sunt respectate”, transmite echipa KFC România.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close