Antena 3 CNN Economic Income. Cum va fi destructurată ”caracatița” din vămi

Income. Cum va fi destructurată ”caracatița” din vămi

Income. Cum va fi destructurată ”caracatița” din vămi
Sursa foto: foto: captura Youtube
22 Iun 2019   •   10:19

Actul normativ privind scoaterea Vămii din subordinea ANAF și transferarea acesteia sub autoritatea directă a ministrului Finanțelor va fi adoptat în perioada următoare, a anunțat ministrul Eugen Teodorovici.

”Oricine își asumă o reformă, își asumă și un risc. De ani de zile, clasa politică a menținut o anumită stare incompatibilă cu o țară europeană. Reforma am anunțat-o anul trecut. Mențin același obiectiv, de a reforma tot ce înseamnă puncte vamale, în primul rând pe granița de est, au început discuții, se vor aduce echipamente, până anul viitor să închidem discuția cu reabilitarea și dotarea. Sunt voci puternice care nu doresc acest lucru. Nu dețin soluția magică, dar e important ca să reușești să îți dorești să faci un lucru. Dacă aveți un singur om care poate să spună și să dovedească faptul că eu am avut un alt interes de când sunt în administrația publică, atunci eu plec din viața publică” a spus ministrul la Income.

”Ne dorim să modificăm cadrul legal actual, ca să putem angaja tinerii din zona economică, să intre cu perioadă de probă, fără concursuri, pentru că e nevoie de oameni tineri în ANAF și în vămi” a mai spus Eugen Teodorovici.

”Privind acciza la combustibili, se discută” a conchis ministrul, întrebat despre posibilitatea eliminării acestei accize.

”Ca ministru de Finanțe, dacă poți să ai o structură mult mai suplă, mai eficientă, de ce să nu o faci? La rectificarea bugetară se va ține cont de rezultate pe anumite zone” a afirmat Eugen Teodorovici, după ce a fost întrebat despre posibilitatea eliminării unor posturi din sectorul bugetar.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close