Antena 3 CNN Economic Imobiliare (P) Vrei sa renovezi o casa batraneasca? Iata ce ar fi bine sa ai in vedere!

(P) Vrei sa renovezi o casa batraneasca? Iata ce ar fi bine sa ai in vedere!

(P) Vrei sa renovezi o casa batraneasca? Iata ce ar fi bine sa ai in vedere!
31 Aug 2018   •   11:53

Daca ti-ai petrecut copilaria la bunici si te simti legat de casa batraneasca, cu siguranta te gandesti sa o renovezi. Fie ca optezi pentru o firma de constructii, fie ca ii aduci imbunatatiri in regim personal, renovarea casei impune o lista de actiuni si bugete, de care trebuie sa tii seama.

In primul rand, gandeste-te la un buget. Cum rezistenta casei este principalul element dupa care ar trebui sa se ghideze renovarea, incepe prin verificarea structurii, alaturi de un specialist in domeniu. Desi poate parea rustic sa pastrezi elemente din vechea locuinta, este mai bine sa le schimbi, pentru siguranta ta.

Stabileste ce modificari vrei sa faci si obtine toate autorizatiile. Discuta cu un constructor sau arhitect, apoi stabileste ce modificari pot fi facute si care nu si mergi la autoritatile competente pentru a obtine certificatele necesare.

De asemenea, daca te gandesti la recompartimentare si la o noua fatada, ar fi bine sa iti cauti din timp o firma de transport moloz, pentru a evita amenzile uriase si pentru a nu incomoda trecatorii, daca vrei sa iti inchiriezi o bena in fata curtii.

Opteaza pentru placarile cu piatra. Daca peretii sunt bine izolati, piatra naturala aleasa trebuie sa fie subtire, de 1 cm grosime. In schimb, daca nu stai foarte bine la capitolul acesta, este indicat sa alegi o piatra mai groasa. Casa o poti placa cu ciment peste care aplici piatra, fie cu ajutorul unui adeziv foarte elastic, special pentru exterior.

Nu uita de tamplarie. Daca tocaria este foarte veche, o buna optiune este cea PVC, care izoleaza foarte bine si care contribuie la pastrarea unei temperaturi optime in interiorul casei. Nu uita si de usile interioare si de la intrare, care trebuie sa fie in ton cu stilul arhitectural ales.

Daca ai o mansarda, izoleaza-o! E indicat ca intre capriorii mansardei sa pui un strat de vata minerala, captusit cu folie de aluminiu si polistiren de 10 cm, apoi un strat de vata minerala cu folie de aluminiu de 5 cm grosime. Astfel vei avea o izolatie termica si fonica excelente.

Schimba si pardoseala veche din lemn, de tip dusumea. Curata zona, hidroizoleaza-o cu folii netesute geotextile, avand grija ca marginile sa fie suprapuse cu circa 20 cm. Apoi toarna placa de beton, izoleaza-o cu polistiren extrudat, apoi aplica parchet, marmura sau orice tip de pardoseala iti doresti.

Tot la capitolul schimbari trebuie trecuta si inlocuirea usilor si a tocariei ferestrelor, care pot fi uzate. Opteaza pentru calorifere din otel si incalzire furnizata de o centrala pe gaze, pe lemne sau pe peleti.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close