Antena 3 CNN Economic Imobiliare Cum au devenit clădirile cu bulină roşie din Bucureşti o adevărată afacere

Cum au devenit clădirile cu bulină roşie din Bucureşti o adevărată afacere

Cum au devenit clădirile cu bulină roşie din Bucureşti o adevărată afacere
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Aug 2017   •   14:30

Investitorii străini sunt interesaţi de investiţii în clădiri cu risc seismic din Bucureşti, deşi riscurile asumate sunt mari, deoarece de obicei sunt clădiri situate ultracentral, a căror valoare poate să crească după consolidare chiar şi de trei ori, arată datele a două platforme imobiliare.

”Astfel, investitorii au creat o listă ‘neoficială’ de preţuri de vȃnzare pentru aceste proprietăţi. Ei cumpără, ȋn special, apartamente nerenovate, de mari dimensiuni, situate ultracentral, pe care le ȋmpart ȋn locuinţe mai mici, le renovează la standarde ȋnalte şi le ȋnchiriază", arată un studiu realizat de cele două companii, informează news.ro.

“Personal, consider o reală oportunitate investiţia ȋn astfel de clădiri, ȋn special datorită poziţiei lor ultracentrale. Pentru un preţ de 500-600 euro pe mp, a avea o locuinţă ȋn inima Bucureştiului, reprezintă o afacere, pe care multi o percep foarte riscantă, dar pe care unii investitori o găsesc foarte atractivă şi o exploatează. O astfel de proprietate poate fi amortizată ȋn opt-zece ani, iar după consolidare, poate să ȋi crească valoarea chiar şi de trei ori”, a declarat Daciana Petrov, proprietarul unei agenții imobiliare.

×
Subiecte în articol: afacere
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close