Antena 3 CNN Economic Facturi uriaşe la întreţinere, într-un bloc din Bucureşti. "Se ajunge la 18 milioane pe amândouă lunile. Majoritatea sunt disperaţi"

Facturi uriaşe la întreţinere, într-un bloc din Bucureşti. "Se ajunge la 18 milioane pe amândouă lunile. Majoritatea sunt disperaţi"

Tot mai mulți români sunt copleșiți de facturile uriașe de întreținere și utilități, taxe și impozite, cărora li se adaugă costurile alimentelor de bază. 

Facturi uriaşe la întreţinere, într-un bloc din Bucureşti. "Se ajunge la 18 milioane pe amândouă lunile. Majoritatea sunt disperaţi"
Sursa foto: Getty Images I SBenitez
de Milena Niță    |    18 Ian 2024   •   13:56

Un bloc din Bucureşti a ajuns într-o situație critică, după ce numai patru locatari din 56 au reușit să își plătească facturile de întreținere.

Facturile la întreţinere pentru apă caldă şi căldură sunt duble pentru luna decembrie în multe apartamente din Bucureşti racordate la sistemul centralizat. 

Proprietarii au de plătit şi 300 de lei în plus faţă de sfârşitul anului 2022, iar românii au început să se plângă la Protecţia Consumatorului, comisarii analizând cererile.

"La un apartament cu patru camere, pe noiembrie, are 769 de lei. Pe decembrie va avea, conform facturii, în jur de 900 de lei. Totalul o să fie 1.670 de lei pe două luni", estimează un preşedinte de bloc.

Factura pentru apă caldă şi căldură pentru o garsonieră este 250 de lei, faţă de 165 de lei cât a fost în decembrie 2022. 

Creşteri mari sunt şi în cazul apartamentelor. Nota de plată ajunge la 350 de lei pentru două camere şi la aproape 400 la o locuinţă cu trei camere. 

Proprietarii apartamentelor cu patru camere au de plată cel puţin 650 de lei, dublu faţă de acum un an. 

"Am oprit căldura din dormitor. 325 de lei mi-a venit pe noiembrie, şi eu din octombrie nu am decât un calorifer! E imposibil!", spune o locatară.

"Săptămâna trecută au plătit cam 4-5 inşi, atât faţă de numărul apartamentelor, 56 de apartamente. Majoritatea sunt disperaţi. Amândouă lunile ajung între 15 şi 18 milioane", spune Ion Ioneşti, preşedinte de bloc.

Într-un bloc din sectorul 1, spre exemplu, pentru noiembrie şi decembrie, locatarii unei scări de bloc au de plătit 28.000 de lei. 

"Se plăteşte în tranşe. Până în august cred că achit", se plânge Mircea Paraschiv, administrator de bloc, potrivit observatornews.ro.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close