Antena 3 CNN Economic Fabrica unde s-au făcut ţigările Carpaţi, Snagov şi Mărăşeşti, transformată într-un "Palat al minunilor"

Fabrica unde s-au făcut ţigările Carpaţi, Snagov şi Mărăşeşti, transformată într-un "Palat al minunilor"

Fosta fabrică de ţigarete din Sfântu Gheorghe, care şi-a încetat activitatea în urmă cu 10 ani, va fi cumpărată de autorităţile locale şi transformată în centru interactiv de ştiinţă şi divertisment, după modelul "Palatului minunilor" din Budapesta.

Fabrica unde s-au făcut ţigările Carpaţi, Snagov şi Mărăşeşti, transformată într-un "Palat al minunilor"
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    07 Mai 2021   •   16:01

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că imobilul va fi reabilitat şi introdus în circuitul public, o parte urmând să fie destinat copiilor şi tinerilor pentru organizarea de evenimente, cursuri şi activităţi de petrecere a timpului liber, potrivit agerpres.ro.

Contractul de vânzare-cumpărare, aproape cinci milioane de euro

Contractul de vânzare-cumpărare va fi semnat săptămâna viitoare, la suma de aproape cinci milioane de euro, autorităţile locale exercitându-şi dreptul de preempţiune asupra terenurilor şi clădirilor societăţii Galaxy Tabacco SA Bucureşti, scoase la licitaţie de lichidatorul judiciar.

Fabrica de Ţigarete din Sfântu Gheorghe, unde s-au făcut ani de zile legendarele ţigarete Carpaţi, Snagov şi Mărăşeşti, şi-a încheiat activitatea în 2011, în urma suspendării autorizaţiei de producţie şi comercializare, iar câţiva ani mai târziu compania a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor acumulate către bugetul de stat.

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că fosta Fabrică de Ţigarete, construită la începutul anilor 1900, este monument istoric şi a apreciat efortul autorităţilor locale de a salva această clădire de patrimoniu.

Arpad: În ultimii 15 ani, autorităţile au cumpărat mai multe imobile, sporind averea comunităţii locale

În ultimii 15 ani, autorităţile locale au cumpărat mai multe imobile şi terenuri, sporind averea comunităţii locale, a spus primarul Arpad.

Printre acestea, edilul a amintit fostul IAS de la Câmpu Frumos, în locul căruia a fost construit Parcul Industrial, Casa Bene, unde a fost amenajat Muzeul Cinegetic, fostul sediu al Băncii Naţionale Române, unde va fi înfiinţat Centrul de Inovare şi Start-up Design Bank, fostul hotel Bodoc din centrul oraşului, care va fi demolat şi în locul căruia va fi construit un centru cultural şi de tineret, precum şi fosta clădire a Romtelecom, unde a fost mutată Administraţia Financiară.

De asemenea, autorităţile locale doresc să intre în posesia Casei de Cultură a Sindicatelor şi a sediului Poştei Române, două clădiri aflate într-o stare avansată de degradare.
 

×
Subiecte în articol: fabrica de ţigarete sfantu gheorghe
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close