Antena 3 CNN Economic Veste bună pentru crescătorii de animale din România! Se majorează subvenția APIA pentru vacile de lapte

Veste bună pentru crescătorii de animale din România! Se majorează subvenția APIA pentru vacile de lapte

Se majorează subvenția APIA pentru vaca de lapte. Va fi acordată exclusiv celor care au animalele în fermă în prezent.

Veste bună pentru crescătorii de animale din România! Se majorează subvenția APIA pentru vacile de lapte
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    20 Mar 2024   •   21:30

Ministerul Agriculturii a decis să majoreze subvenția pentru crescătorii de bovine de lapte și să o acorde exclusiv celor care au animalele în fermă în prezent.

Soluția găsită implică utilizarea banilor din ajutorul național tranzitoriu (ANT) pentru a plăti doar pentru animalele reale, fără a mai lua în considerare datele de referință din 2018.

Acest model urmează a fi similar cu cel implementat în 2020, când ANT-ul a fost de doar 1 euro pe cap de animal, iar restul banilor au fost distribuiți printr-o altă schemă de ajutor.

În acest an, Ministerul Agriculturii va reduce ANT-ul pentru bovinele de lapte la doar 0,2 euro pe cap de animal, conform declarațiilor președintelui Comisiei de Agricultură din Senat, George Scarlat, făcute la TVR.

"Am început cu plățile ANT, deoarece sunt foarte întârziate din punctul meu de vedere, în alți ani au fost primite mai devreme", a explicat Scarlat. "Domnul ministru a menționat că este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru, dar i-am reamintit că în 2020 am făcut același lucru, iar colegii săi ne-au criticat."

Potrivit lui Scarlat, se pare că șeful MADR a dat asigurări că subvenția ANT pentru anul 2023 va fi plătită în zilele următoare.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close