Antena 3 CNN Economic Companii Investitorul elvețian care a dat României 20 de milioane de euro, liniștește presa: ”Aici facem simplă prelucrare”

Investitorul elvețian care a dat României 20 de milioane de euro, liniștește presa: ”Aici facem simplă prelucrare”

Investitorul elvețian care a dat României 20 de milioane de euro, liniștește presa:  ”Aici facem simplă prelucrare”
Sursa foto: Foto: Alu Menziken/ Facebook
28 Iun 2018   •   13:14

Conducerea companiei Alu Menziken, subsidiară a grupului Montana Tech Components din Elveția, care a primit un ajutor de stat de 20 de milioane de euro pentru o nouă fabrică în județul Satu Mare, liniștește presa din Elveția, îngrijorată de externalizarea unor părți de producție către România, explicând că "munca înaltă", dezvoltările și sediul central rămân în Elveția, în timp ce în România este doar  "o simplă prelucrare".

"Rămânem în Reinach și în Menziken. Am promis mereu asta. Zona industrială a Elveției nu este mai ușoară, din cauza costurilor ridicate ale forței de muncă și ratei de schimb al francului. Dar suntem mândri că suntem în Elveția, îmi place Elveția. Pentru locația din România am găsit o bună structură corporativă: facem o simplă prelucrare acolo, dar munca înaltă, dezvoltările și sediul central rămân în Elveția. Suntem în curs!", a spus Michael Toyner, CEO al Montana Tech Components, scrie profit.ro.

×
Subiecte în articol: Elvetia România conducere companie
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close