Antena 3 CNN Economic Companii Încă un scandal pentru Facebook! Datele din grupurile private au fost vizibile comercianțiilor

Încă un scandal pentru Facebook! Datele din grupurile private au fost vizibile comercianțiilor

Încă un scandal pentru Facebook! Datele din grupurile private au fost vizibile comercianțiilor
14 Iul 2018   •   16:47

Dacă v-ați înscris într-un grup privat pe Facebook crezând că informațiile postate acolo vor rămâne private, v-ați înșelat! 

Potrivit unei investigații CNBC publicate joi există o încălcare a confidențialității pe site care a permis comercianților și oricui altcuiva cu cunoștințe minime de Internet să acceseze cu ușurintă informațiile de identificare personale din grupurile Facebook închise și să descarce informațiile postate acolo. 

Singurul instrument necesar a fost o extensie de browser numită Grouply. Facebook a luat acțiuni legale împotriva companiei la începutul acestui an iar ca rezultat, extensia și site-ul web nu mai sunt disponibile. Cu toate acestea, o versiune arhivată a site-ului Grouply descrie grupurile Facebook că fiind  o "mină de aur" pentru comercianții și declară că extensia este instrumentul perfect pentru valorificarea posibilităților. 

"Acest instrument este o necesitate pentru orice companie care are nevoie să aibă acces la publicul corect și rapid", spune un raport. "Facebook este plin de oportunități de piață", continuă raportul. "Grouply te ajută să profiți din plin." 

Grouply nu a răspuns solicitării de comentarii joi. Deși nu este clar dacă companiile de marketing au folosit sau nu Grouply pentru a accesa grupurile închise, acestă aplicație a fost folosită fără indoială pentru a culege informații personale de la o mulțime de utilizatori. 

Sursă:HuffPost

×
Subiecte în articol: Facebook scandal
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close