Antena 3 CNN Economic Compania care a anunțat că va face 250.000 de angajări de Crăciun. Salariile și bonusurile oferite

Compania care a anunțat că va face 250.000 de angajări de Crăciun. Salariile și bonusurile oferite

O companie gigant a anunțat că va face 250.000 de angajări în perioada sărbătorilor de iarnă.

Compania care a anunțat că va face 250.000 de angajări de Crăciun. Salariile și bonusurile oferite
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Sep 2023   •   17:56

Perioada sărbătorilor reprezintă momentul în care profitul multor companii explodează, datorită numărului mare de comenzi.

Astfel, pentru a gestiona cu bine cumpărăturile din perioada Crăciunului, Amazon a anunțat că va angaja, în SUA, 250.000 de lucrători, urmând să mărească și salariul mediu pe oră pentru angajaţii de la depozite şi livrări.

Anul trecut, compania a anunțat că va angaja 150.000 de oameni, anul acesta fiind vorba despre un număr semnificativ mai mare.

Angajările vor include lucrători cu normă întreagă, cu jumătate de normă şi sezonieri, pentru depozite şi livrări, a spus Amazon.

Citește și: A venit iarna în Europa! Orașele europene acoperite de strat gros de zăpadă

Salariile pe oră pentru aceste roluri vor varia între 17 dolari şi 28 de dolari, iar compania oferă bonusuri de angajare în valoare de 1.000 de dolari până la 3.000 de dolari în unele locaţii.

Compania a spus că angajaţii din depozite şi de livrare vor câştiga acum 20,50 dolari pe oră, în creştere de la 19 dolari pe oră.

În ultimii ani, Amazon a mărit treptat salariul mediu iniţial pentru forţa de muncă din prima linie, pe fondul tensiunilor în creştere.

Lucrătorii din depozite şi livrare au luat măsuri pentru a se organiza în sindicate în mai multe unităţi ale Amazon, în timp ce parlamentarii şi grupurile de advocacy au criticat tratamentul pe care compania îl oferă angajaţilor din prima linie.

Cu cea mai recentă creştere a salariilor, unele unităţi vor oferi angajaţilor până la 28 de dolari pe oră, a spus Amazon, potrivit CNBC.

×
Subiecte în articol: Amazon angajari SUA
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close